TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu'ndan, "Portatif tribün" teklifi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 bin kişilik portatif tribün için “Zor durumda olan kulüplerimize ek yük getirmeden, maliyetini Bakanlık’la birlikte biz karşılayalım” önerisinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu'ndan, "Portatif tribün" teklifi

Geçici çözüm amacıyla Atatürk Stadı’na 10 bin, Alsancak Stadı’na da 5 bin olmak üzere toplam 15 bin kişilik portatif tribünün yaklaşık 4 milyon liraya mal olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Zaten zor durumda olan kulüplerimize ek yük getirmeden, bu parayı Bakanlık’la birlikte biz karşılayalım” önerisinde bulundu. Başkan Aziz Kocaoğlu, bu konuda İZVAK Başkanı Yemişçi’yi göreve çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği “portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirterek, “15 bin kişilik portatif tribünün maliyeti yaklaşık 4 milyon lira civarında. Bu parayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte karşılayabilir. Biz bu iş için hazırız” diye konuştu.

 

Başkan Kocaoğlu, “Stat sorununa kalıcı çözüm getirilinceye kadar, 10 bin kişilik portatif tribünün Atatürk Stadı’na, 5 bin kişilik tribünün de Alsancak Stadı’na kurulabileceği düşüncesiyle bir maliyet çıkardık. Yaklaşık 4 milyon lira.. Eğer Bakanlık onay verirse, biz bu iş için hazırız. Zaten zor durumda olan kulüplerimize herhangi bir ek yük getirmeden, Bakanlıkla birlikte bu harcamayı yapıp hiç olmazsa sezonu kurtaralım” diye konuştu.

Her konuşmasında “hükümetin temsilcisi” gibi davranan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağıran Başkan Kocaoğlu, “Sayın Yemişçi’den, Bakanlığın bu öneriye nasıl bir destek vereceğini kamuoyuna duyurmasını bekliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçici çözüm amacıyla satın alınacak 15 bin kişilik portatif tribünün, daha sonra 500 ya da biner kişilik bölümler halinde küçük yerleşimlere dağıtılabileceğini de sözlerine ekledi. (İHA/İZMİR)

 

İZVAK’tan Kocaoğlu’na cevap

 

İZVAK, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Her konuşmasında ‘hükümetin temsilcisi’ gibi davranan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi’yi göreve çağırıyorum” sözüne karşılık sert bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Alsancak Stadı’nda ortaya çıkan son durumla ilgili, kulüplerin isteği üzerine acil toplantı yapılmış ve alınan karar neticesinde İzmir Valisi Sayın Mustafa Toprak’tan randevu talebinde bulunup,  toplantının yapılmasını temin etmiştir. Buradaki toplantıda alınan tavsiye kararları da medya yoluyla kamuoyuna duyurulmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise bu konuda yaptığı medya açıklamasında Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu, şahsıma yönelik kendince yakıştırmalarda bulunmuştur.

İZVAK yönetiminde defalarca ifade ettiğimiz gibi başkan olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, sporu siyasete alet etmenin İzmir’e ve spor kulüplerine en büyük kötülük olacağına inanmışlardır. İZVAK,  her zaman bu prensiple hareket etmektedir.

Sayın Aziz Kocaoğlu'nun benim AK Parti mensubiyetim dolayısıyla böyle yakıştırmada bulunduğunu zannediyorum.

Sayın başkan;  ben İZVAK çatısı altında siyaset yapmıyorum. İzmir’e, spor kulüplerimize, yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte hizmet gayretindeyiz. Nasıl ki siz Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, tüm İzmir halkının, hemşerilerimizin hizmetini siyaset gözeterek yapmıyorsanız, biz de aynen o şekilde hizmet üretme gayretindeyiz. Şahsıma isnat ettiğiniz hükümet temsilciliği suçlaması konusunda ise, hükumetin ve bakanlıkların konularının muhatabının ve karar merciinin, şahsım olmadığı gibi İZVAK’ın da olmadığını ifade edebilirim.

Sayın başkan,  İzmir çeşitli makamlardaki yöneticilerinden hizmet bekliyor!

Medya açıklamaları ile birbirlerine laf yetiştirmelerini değil…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.