TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil alan bilgisayardan dizaynla olmaz

Son günlerde 'plansız' olduğu gerekçesiyle İzmir'in gündeminde yer alan Konak Tünelleri hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Önce burası planlarda yeşil alan olur. Fotoğraf çekmekle, bilgisayardan fotoğraf dizayn etmekle yeşil alan olmaz. Bizim Kadifekale’de yaptığımız gibi önce burayı ne yapacağınızı söylersiniz'' diye konuştu

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2014 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yeşil alan bilgisayardan dizaynla olmaz

Son günlerde 'plansız' olduğu gerekçesiyle İzmir'in gündeminde yer alan Konak Tünelleri hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Önce burası planlarda yeşil alan olur. Fotoğraf çekmekle, bilgisayardan fotoğraf dizayn etmekle yeşil alan olmaz. Bizim Kadifekale’de yaptığımız gibi önce burayı ne yapacağınızı söylersiniz'' diye konuştu

FEYZİ MİRHANOĞLU

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı kastederek sarf ettiği, “Her gün 15- 20 kişi üşenmeden tünelin ağzına gidip toplantı yapıyorlar, başlarında da bir belediye başkanı. Sen 100 gün ne yaptın onu anlat'' sözlerini de değerlendiren Kocaoğlu, ''Oradaki mücadele müteahhidin vatandaşın evini gasp edemeyeceği mücadelesidir. Sema Hanım bunun mücadelesini veriyor. İşe doğru bakacaksınız” dedi.

BİLGİSAYARDAN DİZAYNLA OLMAZ

Geçtiğimiz hafta Konak Tüneli'nin üst bölümüyle ilgili ortaya çıkan fotoğraflara 'Bilgisayarda dizayn etmekle olmaz' diyen Başkan Kocaoğlu, “İhaleye çıkarsınız, dağları aşarsınız, dağları da delersiniz.  Zaten bizim görevimiz bu. Hükümet Konak Tüneli yapmak istiyor diye, büyükşehir belediyesi olarak yasal anlamda önlerini açmak için elimizden geleni yaptık. Bize planları gönderdiler. Zemin etüdü yoktu. Yapın etütleri planları geçirelim dedik. Zemin etüdünü yaptılar, planları geçirdik. Biz bugüne kadar zemin etütsüz hiçbir planı geçirmedik. Buradaki anormallik şu: siz metro yapıyorsunuz, üzerini kamulaştırmak ihtiyacı doğuyor, gayet doğal. Kamulaştırırsınız ama ne yaparsınız? Önce burayı yeşil alan yaparsınız. İlçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi buranın imar planlarını hazırlar. Yeşil alan yaparsınız. Burası bir defa planlarda yeşil alan olur. Fotoğraf çekmekle, bilgisayardan fotoğraf dizayn etmekle yeşil alan olmaz. Yeşil alan yaparsınız. Bizim Kadifekale’de yaptığımız gibi burayı ne yapacağınızı söylersiniz” diye konuştu.

BÖYLE ŞEY OLUR MU?

Müteahhit firmanın tünel koridorunda kalan bölgede kamulaştırma yapma hakkı olmadığını belirten Başkan, bu görevi devletin yapması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Burada sen oturma, ben oturayım diyerek kamulaştırma yapamazsın. Yeşil alan yaparsınız, yol yaparsınız. Karayolları acil kamulaştırmaya geçiyor sanırım. Daha önce müteahhit gidip anlaşıyordu milletle. Böyle bir şey olur mu? Müteahhit yapamaz. Yaparsa bir sürü şaibe ürer, üredi zaten. Ondan sonra baktılar ki bu iş müteahhit ile olmaz, hadi biz kamulaştırma kararı alalım burayı kamulaştıralım dediler. Oranın yarın ne olacağı belli mi? Mülkiyeti müteahhide geçer mi? Kadifekale heyelan bölgesi diye vatandaşları çıkarttık, oraya şimdi biz villa yapsak olur mu?  Bu hakka, adalete uygun olur mu? Bu yasal olur mu? Hadi yasayı da çıkarttın, kamu vicdanını rahatlatabilir misiniz? Müteahhit kamulaştırma yapamaz, bu kamulaştırmayı Karayolları yapacak, o zaman kimsenin de sesi çıkmaz” dedi.

KAMULAŞTIRMAYA KARŞI ÇIKMIYORUZ

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın söylediği “Her gün 15- 20 kişi üşenmeden tünelin ağzına gidip toplantı yapıyorlar, başlarında da bir belediye başkanı. 100 gün geçti, Konak'ta hangi hizmeti yaptın onu anlat” sözlerini değerlendiren Kocaoğlu, “Oradaki Sema Hanım’ın tepkisi nedir? Oradaki mücadele, müteahhidin kamulaştırma yapamayacağı, müteahhidin vatandaşın evini gasp edemeyeceği mücadelesidir. Sema Hanım bunun mücadelesini veriyor. İşe doğru bakacaksınız. Neymiş efendim? Buranın kamulaştırılmasına karşı çıkıyormuşuz. Kamulaştırma haktır, yaparlar. Ama siz burayı müteahhide kamulaştırmaya çalışırsanız, buna herkes karşı çıkar” dedi.

GÜVEN OLMAZSA MAÇI KAYBEDERSİNİZ

Dünyada bütün inançların temelinde insanlık tarihinde özünü “İğneyi kendine, çuvaldızı karşındakine batıracaksınız” diyerek açıklayan Kocaoğlu şöyle konuştu, “Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmadığın müddetçe, doğru yolda gidiyorsun demektir. Sadece geride aklı ve bilimi kullanmak kalır. Öbür türlü, Ahmet de Mehmet de buradan sebeplensin dediğiniz zaman olmaz. İster valilik yapın, ister belediye başkanlığı yapın, ne iş yaparsanız yapın, Bir tek gücümüz vardır. Güvenilir insan olmak. Güvenilir insan olursanız, doğru yolda gidersiniz. O güveni tesis eder ve sürdürürsünüz. O zaman kapılar sağlıklı bir şekilde açılır. Ama sizin aile içinde, toplumda, mahallede, çarşıda, neredeyseniz, siyasette, kentte güven probleminiz varsa, güven veremiyorsanız, zaten baştan maçı kaybettiniz demektir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.