TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan çok özel açıklamalar

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “HSYK’nın veya yargının tehdit altında olduğu gibi bir ifadenin kullanılması, çok çirkin. Nerede, nasıl tehdit altında? Yani telefonu dinlenen Başbakan, telefonu dinlenen Hamsici değil ki” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan'dan çok özel açıklamalar

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de yayınlanan bir programda, gündeme ve Cumhurbaşkanı seçimlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yüksek Askeri Şura’da süratle bir neticeye varıldığının altını çizen Erdoğan, “Onama da dahil olmak üzere Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Zannediyorum ki; benim 15. Yüksek Askeri Şura Toplantısı’na katılışım oldu. Bu tabii ilk oldu aslında… Ve bu toplantıdaki karşılıklı dayanışma, karşılıklı anlayış, kararları alıştaki isabet yüzdesi inanıyorum ki; çok çok yüksek. YAŞ’ın ağustos toplantısı terfi ve atamalarla alakalıdır. Tamamen ona kilitlenerek yapılmış bir toplantı olması hasebiyle de, bu süreç daha da kısalmış oldu” diye konuştu.

“BÖYLE BİR ADIMIN ATILMASI GEREKİRDİ”

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’daki Hava Komutanlığı’nın bayrak indirilmesi olayından dolayı kapatıldığı iddialarına, “Diyarbakır konusuyla ilgili çok spekülasyonlar yapılıyor. Aslında şuanda Diyarbakır’la ilgili atılan adımın, yakından uzaktan bayrak olayıyla alakası yok. Tamamiyle, Hava Kuvvetleri’nin kendi içerisindeki güçlendirmeye yönelik bir operasyon diyebiliriz. Bu sadece, Diyarbakır’la ilgili değil, aynı şekilde Eskişehir’de de buna benzer, daha farklı bir adım atılıyor” diye cevap verdi.

“TELEFONU DİNLENEN BAŞBAKAN”

HSYK adına Başkandan başka kimsenin konuşma hakkı olmadığını belirten Erdoğan, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici’yi, “Hakimler, Savcılar Yüksek Kurulu adına, aslında Başkandan başka kimsenin konuşma hakkı yok. O da; Bekir beydir. Ama burada yeni bir adet oluşturdular. O da şu; ‘Ben şahsım adına konuşuyorum’ diyor. Sen şahsın adına konuşamazsın. Şahsı adına konuşanlar kalkıp da siyasetçiye yön veremez. Siyasetçi, şuanda yargıya yön vermiyor. Yargıda bir yapılanmanın uygulamaları karşısında yürütme üzerine düşeni yapmak durumunda kalıyor” şeklinde eleştirdi.

“BOLU’DAKİ SAVCI BAŞBAKAN’I TEHDİT EDİYOR”

Aleyhinde açıklamalarda bulunan Zekeriya Özü eleştiren Başbakan, “Şuanda Bolu’daki savcı Başbakan’ı tehdit ediyor. Ahkam kesiyor… Ne yaptınız uygulama olarak? Var mı bir uygulamanız? Üstelik bir de sahipleniyorlar. Adama sorarlar, ‘Sen nasıl Yargısın?’ Senden beklentiler var. Başbakan’a hakaret edecek, bunları ‘Siz Başbakan olduğunuz için siyasetçisiniz, bu tür hakaretler hakaret sayılmaz…’ E ne olur… ‘Bunlar ağır eleştiriye girer’ diye bir kılıf uyguluyorlar. Şantajlardan, montajlardan bıktık. Çünkü; bunların arkasında bu tür açıklamaları yapan kişiler olduğu sürece bunlar olur” değerlendirmelerinde bulundu.

“BOŞUNA ‘PARALEL YAPI’ DEMEDİK”

Yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınan emniyet mensuplarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkede maalesef, yargının içerisinde öyle şeyler oldu ki… İşte bunlar şimdi peyderpey ortaya çıkıyor. Düşünün, ‘dönemin başbakanı’ diye emniyette dosyalar hazırlanıyor. Ondan sonra bu dosyalar bunların elinden çıkıyor. Bunların olduğu bir ülkede, yürütme olarak sessiz mi kalacağız. ‘Buyrun devam edin’ mi diyeceğiz. İstanbul Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda yaşanan olayları gördünüz. Neydi o şovlar? Savcı çıkıyor, adalet sarayının önünde basın açıklaması yapıyor. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey oldu mu? Geçenlerde olan olayda, emniyete toplanıp oraya götürülenler; bakıyorsunuz kendilerine sahipleniliyor, bazı milletvekilleri gidip onlarla beraber orada rahat rahat resim çektiriyor. Kim bunlara sahip çıkıyor, kim bunlara destek veriyor, nereden alıyorsunuz bu desteği? Hakikaten, atılan adımlarla, kimin nerede durduğunu, ne olduğunu milletim çok daha iyi görüyor. Biz boşuna, ‘paralel yapı’ demedik. Biz boşuna, bunların bulunduğu konumu izah ederken, ‘inlerine girilecek’ demedik.”

“İNSANIN KAN BEYNİNE SIÇRIYOR”

Paralel yapıyı daha geç fark etmeleri durumunda Türkiye’nin başına çok daha kötü felaketlerin geleceğini kaydeden Erdoğan, “Allah muhafaza bu iş gecikmiş olsaydı kim bilir başımıza neler gelecekti. İşte; Adana olayı… Adana’da MİT’in TIR’ları savcılık kararıyla durduruluyor. İşte, o da paralelci. Durduruluyor ve kolluk olarak da jandarma kullanılıyor. Jandarmayla beraber, orada MİT’in elemanları, yerlere yatırılıyor, dövülüyor. Ve orada feryat ediyor, bu adam yüzbaşı ama MİT’te çalışıyor… ‘Ben PKK’lı mıyım, Bana bunları nasıl yaparsın’ diyor. Kimliğini gösteriyor ama bütün bunlara rağmen, ben bunların görüntülerini seyrettim ve bu görüntüleri gördükçe inanın insanın kan beynine sıçrıyor. Bu insanlar Türkmenler’e insani yardım götürüyor. Bahçeli konuşuyor… Bahçeli, sen bununla ilgili konuşsana! O TIR’lar nereye gidiyordu? Onunla ilgili konuşsana. Özellikle Suriye Laskiye’deki Türkmenler’in liderleri gerekli açıklamayı yaptı. Aynı şekilde Irak’taki Türkmenler de öyle… Onlara bizden başka sahip çıkan var mı? Eğitimine varıncaya kadar onlara her türlü desteği biz veriyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇIKARDIKLARI ADAY İSTİKLAL MARŞI'NI BİLMİYOR”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’nın bir dörtlüğünü okuduktan sonra başka bir şiirle karıştırmasını eleştiren Erdoğan, “Bu CHP ve MHP’nin ortak çıkardıkları aday İstiklal Marşı'nı bilmiyor. Bir de sıkılmadan şu ifadeyi kullanıyor, ‘Şiirlerle konuşmanın zamanı değil' diyor. Bu şiir değil, bu İstiklal Marşı. İstiklal Marşı ile konuşmayacağız da neyle konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“DEDEMDEN DE BABAMDAN DA ÖĞRENDİĞİM ŞEY; BEN TÜRK’ÜM”

Kendisiyle ilgili ‘Gürcü’, ‘Ermeni’ gibi yakıştırmalar yapanlara sitem eden Başbakan Erdoğan, “Ben köken itibarıyla Rizeliyim, doğma büyüme İstanbulluyum. Bu kadar. Benim için neler söylediler… Çıktı bir tanesi, aynı zihniyet, 'Gürcü’dür' dedi. Çıktı bir tanesi, affedersin çok daha çirkin şeylerle, 'Ermeni' diyen oldu. Ben dedemden de babamdan da hepsinden öğrendiğim şey; ben Türküm. Olay bu kadar basit! Ama herkes, her tarafa çekiyor. Eline kalem alan istediği gibi yazıyor” dedi.

 (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.