TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gurbetçi hasta şifayı İzmir’de buldu

Kızını ziyaret ettiği sırada rahatsızlanan Davut Öztaş, İzmir’de ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen minimal invazif yöntemiyle yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 06:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gurbetçi hasta şifayı İzmir’de buldu

Son zamanlarda dünyada yeni uygulanmaya başlayan minimal invazif yöntemiyle kalp ameliyatı İzmir’de ilk kez İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

OPERASYON BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

İzmir’e ziyarete geldiği sırada rahatsızlanarak göğsünde yanma halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 57 yaşındaki Davut Öztaş’a kalp yetmezliği ve büyümesi teşhisi kondu. İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gürbüz, Op. Dr. Yüksel Beşir , Asistan Dr. İhsan Peker ve Anestezi Uzmanı Dr. Nagihan Karahan’dan oluşan ekip bu tür hastalarda uygulanan ve hastanın iyileşmesinin uzun sürdüğü açık kalp ameliyatı yerine küçük bir kesi açılarak gerçekleştirilen minimal invazif yönetimini uygulamaya karar verdi. Prof. Dr. Ali Gürbüz, başarıyla gerçekleştirilen operasyon hakkında şu bilgileri verdi: 

TAMİR YÖNTEMİYLE TEDAVİ

“Normalde bu tür ameliyatlar standart olarak göğüs önden açılarak yapılır. Bu yeni yöntemle göğsü açmadan yandan 8 cm lik bir kesiyle sağ koltuk altı bölgesinden girerek ameliyatı yaptık. Kalp kapağını değiştirmeden tamir yöntemiyle hastayı tedavi ettik. Şu anda hastamız kendi kalp kapağı ile yaşıyor. Dünyada son zamanlarda minimal invazif ve ameliyatsız çözümler daha ön plana çıktı. Bizim kliniğimiz de 6-7 yıldır bu tür işlerle uğraşan bir klinik. Op. Dr. Yüksel Beşir arkadaşımız bu yöntemin eğitimi aldı ve klinikte bizlerle paylaştı. Bundan sonra bu tür hastalarımıza bu uygulamaları yapacağız. Küçük bir bölge kesilerek yapılan ameliyatta ağrısı daha az, iyileşmesi daha hızlı, daha estetik oluyor, hasta daha çabuk toparlanıyor, daha az hastanede yatıyor. Ancak her kalp hastası bu tür uygulamadan yararlanamıyor. Kalp ameliyatı gerektiren hastaların yüzde 10’unu bu şekilde ameliyat edebiliyoruz. Kalp kapak hastalıkları, kalp delikleri ve nadir olarak bay pas ameliyatlarını bu yöntemle yapabilmekteyiz.”

“İYİ Kİ TÜRK HEKİMLERİ YAPTI!”

Başarılı ameliyatla kısa sürede sağlığına kavuşan Davut Öztaş ise yurt dışında öğretmenlik yaptığını belirterek, “Çok önemli bir ameliyat geçirdiğimi biliyorum. Kimse Amerika’ya Almanya’ya tedaviye gitmesin. Bizim Türk hekimlerimiz çok daha iyidir. Atatürk ‘ün ‘Beni Türk hekimlerini emanet edin’ sözünü söylemek istiyorum. Avrupa’da bu ameliyat için iki sene sıra beklemeniz gerekebilir. Allah Türk hekimlerimizden razı olsun. Kendimi çok iyi hissediyorum. Buradaki hocalarıma çok teşekkür ederim. Çok şanslıyım diye düşünüyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.