TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Luksemburg’u İzmir’e getiren fotoğraf sergisi

Sanatseverleri Lüksemburg'un tarihi ve doğal güzelliklerine götürecek olan ‘Lüksemburg, Sevgili Ülkem’ fotoğraf sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2014 06:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Luksemburg’u İzmir’e getiren fotoğraf sergisi

EMİNE ŞEKER

Lüksemburg’un İzmir Fahri Konsolosluğu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde, Lüksemburg’a gönül vermiş ünlü fotoğraf sanatçısı Jacques Schneider’in eserlerinin sergilendiği ‘Lüksemburg, Sevgili Ülkem’ temalı fotoğraf sergisi düzenledi. Sergi daha önce Türk Hava Yolları’nın Lüksemburg ile İstanbul arasında günlük uçuşlar başlatıyor olması sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği tarafından sergilenmişti. Sergi şimdi de İzmir’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

ZİYARETÇİLERİNE ÇOK ŞEY SUNAN ÜLKE

Lüksemburg İzmir Fahri Konsolosu Ferhan Yaşar, Lüksemburg’un Jacques Schneider gibi başarılı ve sıra dışı bir sanatçının objektifinden yansıyan eserlere tanıtılacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Lüksemburg, gerek tarihsel değerleri, gerekse UNESCO Dünya Miras Listesi ile koruma altına alınan bir başkent olması nedeniyle ziyaretçilerine çok şey sunan bir ülke. Jacques Schneider’in birbirinden güzel eserlerinin, pek çok kişide farkındalık uyandırarak Lüksemburg’u ziyaret etme isteği uyandıracağına inanıyorum” dedi.

Yenilikçi ve göz alıcı eserlerden oluşan sergi; Lüksemburg’un önde gelen yapıtlarını, doğal güzelliklerini tarihi ve modern izler sürerek keşfetme olanağı sunuyor. Lüksemburg, içerdiği tarihi değerler ile UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nin koruması altına alınan başkenti ve diğer bölgelerinde yer alan kültürel ve doğal zenginlikleri ile ziyaretçilerine pek çok şey sunan bir ülke.Fotoğrafçılığının yanı sıra, ressam kimliği ile de tanınan Schneider’in, kendine özgü tekniği ve cesur dokunuşları ile renklendirdiği Lüksemburg manzaraları 23 Mayıs 2014 tarihine kadar fotoğraf meraklıların ziyaretine açık kalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.