TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalıcı ateşkes için Mısır devrede

İsrail’in 7 Temmuz’dan beri sürdürdüğü yoğun bombardımana hedef olan Gazze, 72 saatlik geçici ateşkesin başlamasıyla nefes aldı. Roket ve silah seslerinin kesildiği bölgede insanlar terk ettikleri evlerine geri dönmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2014 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kalıcı ateşkes için Mısır devrede

Bu arada taraflar, ateşkese arabuluculuk yapan Mısır’ın başkenti Kahire’de dolaylı görüşmelere geçmek için temaslarda bulunuyor. Amaç kalıcı barışın sağlanması; fakat Gazze’ye uygulanan ablukanın kalkmasını isteyen Filistinliler ile İsrailli heyetin uzlaşması güç.

Filistin, “Mısırlı kardeşlerimizin koordine ettiği görüşmelerle ilgili olarak rahatız ve Mısır’ın pozisyonunun Arap dünyası ve uluslararası toplumca kabul görecek bir anlaşmaya dönüşmesini umuyoruz. Ardından Gazze’de ablukanın kalkması için İsrail üzerindeki uluslararası baskının artmasını umuyoruz” görüşünde.

İsrail hükümeti çoğu sivil bin 800’den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılarına gerekçe gösterdiği Hamas militanları ve roketlerinin ortadan kaldırılmasını istiyor.

İsrail, “Daha fazla roket görmek istemiyoruz, terör tünelleri görmek istemiyoruz. Bu yüzden Hamas’ın yeniden silahlı bir terör makinesi üretmeyeceğinden emin olmalıyız. Uzun vadede ise Gazze’nin askeri unsurlardan arındırılmasını konuşmalıyız” fikrini savunuyor.

Gazze’ye karabasan gibi çöken 30 günlük İsrail saldırılarının ardından dün sığınma kamplarından çıkarak mahallelerine dönen insanlar geride enkaz yığınları buldu. Ateşkesin pamuk ipliğine bağlı olduğunu bilseler de yeniden normal hayata dönmek için çaba gösteriyorlar. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.