TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik zirveden karar çıktı

Paris’te IŞİD’le mücadelenin ele alınacağı geniş katılımlı “Irak'ta Barış ve Güvenlik” konulu uluslararası konferans Paris’te yapıldı. Zirvede çıkan karar doğrultusunda Irak’a askeri yardım yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 10:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kritik zirveden karar çıktı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile mücadelenin ele alınacağı “Irak’ta Barış ve Güvenlik” konulu uluslararası konferans, Fransa’nın başkenti Paris’te başladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin ev sahihliğinde düzenlenen ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un da katıldığı konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katıldığı konferansta her ülkenin IŞİD’le mücadele strateji ele alındı.

Konferansın açılış konuşmasını Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yaptı. Hollande, “Bu konferansın tek bir hedefi var: Irak’ın, Orta Doğu’nun ve tüm dünyanın üzerinde büyük bir tehdit oluşturan IŞİD’e karşı gereken politik desteğin yeni Irak yönetimine sağlanması” dedi.

Hollande ayrıca konuşmasında insani yardım için çalışan David Haines’in IŞİD tarafından katledilmesinin çok korkunç olduğunu belirtti.

Konferansın açılışında konuşma yapan Irak Devlet Başkanı Fuad Masum da, “Kuvvetli bir uluslararası işbirliği sağlanırsa IŞİD Irak topraklarından temizlenir” dedi.

FRANSIZ JETLERİ IRAK’TA KEŞİF UÇUŞU YAPACAK

Konferans öncesi değerlendirmelerde bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Fransız jetlerinin Irak semalarında keşif uçuşlarına başlayacağını duyurdu. Europe 1 Radyosu’na konuşan Fabius, Iraklı yetkililere hazır olduklarını ve sadece izin beklediklerini ilettiğini söyledi. Fabius ayrıca, ilk Fransız jetinin Abu Dabi’deki Fransız Üssü’nden Irak’ta keşif misyonunu yerine getirmek üzere havalandığını ifade etti. (İHA/PARİS)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.