TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır

733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşma yapan Devlet Bahçeli, “Aziz ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 09:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır

733. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşma yapan Bahçeli, bu toprakların, Türk’ün asırlarca sürdürdüğü hükümranlığın filizlendiği ve boy attığı cevherin de adı olduğunu söyledi.

“Engin bir vizyonla hedefini içe değil dışarıya odaklayan; yüzünü kıtalara, coğrafyalara, kürenin her noktasına çeviren aziz ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Bahçeli, 733 yıl önce Türkmen ruhundan doğan muhteşem uyanışın bilahare fütuhat şuuru ile beslenmiş ve insanlık tarihine yön verecek bir zirveye tırmandığını anlattı.

Söğüt’te, zamanın akışını değiştirecek, dengeleri yeni baştan kuracak, yankısı ve yansıması uzun yüzyıllar geçmeyecek kutlu bir iradenin belini doğrulttuğunu ve asırlara Türk mührü vurmak için ileri atıldığını belirten Bahçeli, şunları söyledi: "Söğüt yeni bir başlangıç olmasının yanı sıra, atalarımızın sahip oldukları Türk kültür ve devlet mirasının daha da ileri taşınmasına beşiklik yapmıştır. Burada; mazlumlara umut olan, zalimlere korku salan, ulaştığı her yerde adaleti hakim kılan cihan devletimizin sütunları dikilmiştir. Kuruluşumuzun ilkeleri önceki Türk asırlarında anlam ve kaynağını bulmuştur. Göç yollarını takip ederek bu yurt köşesine kadar gelen muhterem ecdadımız, dünün birikimlerine yarının umutlarını eklemiş, geçmişin hatıralarını geleceğin özlem ve hayalleriyle süslemiştir. Bunda da başarılı olmuştur.”

“KUCAKLAYICI POLİTİKALAR DA BELİRLEYİCİ OLMUŞTUR”

Cihan devletimizin yeşermesi ve yerleşmesinde; kılıç gücü kadar aklın rehberliği, imanın gücü, insaniyete saygı, adalete bağlılık, vicdanlı tutum, hoşgörüyle birlikte kucaklayıcı politikaların belirleyici olduğunu belirten Bahçeli, "Bunların yanı sıra ve belki de en önemlisi, yurt tutulan topraklarda hem kalıcı olabilmek hem de istikrarlı büyüyebilmek için sabırla ve şuurla sosyal, ekonomik ve kültürel buluşma çabaları yürütülmüştür. 400 çadırlık bir Türkmen topluluğunun kurduğu beyliği, 624 yıllık kudretli bir imparatorluğa dönüştürmesinin özünde yatan sır da burada, bu beşeri kaynaşma ve milletleşme sürecinde aranmalıdır. Ertuğrul Ocağı, önceki dönemlerin kısır kavgalarından, kardeşler arasındaki husumetlerden dersler çıkarmıştır. Hepsinden önemlisi didişerek, çekişerek, bölünerek, ayrışarak, farklılaşarak büyük ülkülere ulaşılamayacağının farkına varmıştır. Bu bütünleştirici anlayıştır ki, birliği ve dirliği bozulmuş olan Anadolu coğrafyasında vücut bulan bir uç beyliğinden, çağ açıp çağ kapatan bir imparatorluğa ulaşılmasını temin etmiştir. Akıl, öngörü ve milli şuur, imparatorluk unsurlarının aynı hedefe yönlendirilmesi, imrenilecek bir mücadele, gerçekçi bir cesaret ve hâla dillerde olan adaletli yönetim en az savaş meydanları kadar kalıcı ve tesirli sonuçlar doğurmuştur” dedi. (İHA/BİLECİK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.