TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adaylar arasında fırsat eşitsizliği iddiası

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Başbakan’a buradan çağrı yapıyorum. İstifa etmek gibi bir tutumu göstermeyebilirsin. Anlaşılan o ki koltuk senin için önemli. Ama kampanya boyunca devletin ve başbakanlığın tek bir imkanını kullanmayacağınızı açıklamanızı bekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 07:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Adaylar arasında fırsat eşitsizliği iddiası

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Başbakan’a buradan çağrı yapıyorum. İstifa etmek gibi bir tutumu göstermeyebilirsin. Anlaşılan o ki koltuk senin için önemli. Ama kampanya boyunca devletin ve başbakanlığın tek bir imkanını kullanmayacağınızı açıklamanızı bekliyoruz” dedi.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, KESK 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurul'da konuşma yapan Demirtaş, “Türkiye bir cumhurbaşkanlığı seçimi süreci yaşıyor. Önümüzdeki 2 ay boyunca Türkiye’nin ana gündemi bu olacak. Bizler ilkesel bir yaklaşımı Türkiye’de yoksullaştırılan, kimliği, inancı, mezhebi nedeniyle öteki olarak kabul edilen, herkesin ilkesel duruşunu bu kampanya da görünür hale getirmeye çalışacağız. Birileri ısrarla bizim bu ilkesel duruşumuzu ve temsiliyetimizi görmezden gelmek isteyebilir. Biz marjinallerin adayıymışız gibi ifade edebilirler. Türkiye’de emekçiler marjinal değildir. Kadınlar marjinal değildir. Kürtler, Aleviler, Araplar marjinal değildir. Bizler marjinalliği değil; toplumun en genel kesiminin ilkelerini temsil ediyoruz. Bu kampanya da ısrarla bizi görmek istemeyenlere karşı bizler de bütün gücümüzle kendimizi görünür kılacağız. Bizler Çankaya’da koltuğa oturunca 'sizleri kurtaracağız' diye bir iddia yürütmüyoruz. Bunu söyleyen varsa yalan söylüyordur. Ben sizi kurtaramam. Diğer adaylar da sizi kurtaramaz ama biz Çankaya’ya çıkarsak Çankaya’da halkın mücadelesinin önünü açacağız” diye konuştu.

Çankaya’da olacakları zaman yeni bir anayasayla toplumsal değişimin önünü açmak zorunda olduklarını kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti:

HÜKÜMETİN YETKİLERİNİ AZALTMAK ZORUNDAYIZ

“Cumhurbaşkanının yetkilerini, Başbakanın, hükümetin yetkilerini azaltmak zorundayız. Biz Çankaya’ya ilkelerimizle birlikte aday olurken devleti en iyi biz yönetiriz demiyoruz. 'Devleti en iyi biz küçültürüz, halkı en iyi biz büyütürüz' anlayışını diyoruz. Türkiye bugünkü anlayışla asla yeni bir Türkiye olamayacaktır. Biz halkın bütün kaygılarını, özlemlerini burada, Çankaya’da temsil etmek istiyoruz. Halk bunu hak ediyor.”

ADAYLAR ARASINDA FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ İDDİASI

Adaylar arasındaki fırsat eşitsizliğinin olduğunu iddia eden Demirtaş, “Adaylardan biri Başbakan ve devletin bütün olanaklarını kullanıyor. Emrindeki özel kanallar, gazeteler gece gündüz onun propagandasını yapıyor. Özellikle de TRT, bir aday etrafında kenetlenmiş. Biz buna demokratik özgür seçim diyeceğiz. Sayın Başbakan’a buradan çağrı yapıyorum. İstifa etmek gibi bir tutumu göstermeyebilirsin. Anlaşılan o ki koltuk senin için önemli. Ama kampanya boyunca devletin ve başbakanlığın tek bir imkanını kullanmayacağınızı açıklamanızı bekliyoruz. Tek bir kuruşu, olanağı ve imkanı desteklemeyeceğinizi duyurmanızı istiyoruz. Başbakan kullandığı olanakları bize versin demiyorum, 10’da birini kullanmasın seçimi biz kazanırız. Kirli algı yaratma üzerine kurulu, propagandayı devletin bütün olanakları ile yapmaktan vazgeçsinler göreceksiniz marjinal kimdir. Gerçek halk temsiliyetinin nasıl olacağını o zaman hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

SEÇMEN KOYUN DEĞİLDİR

Türkiye’nin yönetimine halkın gelmesinin zamanının geldiğini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“Özellikle 2. tura kalmayacakmışız gibi hesaplar yapanlar bunun böyle olmadığını birinci tur sonunda görecekler. Ama özgürlüğü, barışı savunan kesimlerin kafasını karıştırmak üzere bunlar bir pazarlıkla aday oldular diyenlere karşı da siz kendi hakkınızı savunun. Seçmen koyun değildir. Seçmeni sürü gibi görenlerin mantığıdır bu. Zarf sizin elinizdedir. İster o sandığa atarsınız ister atmazsınız. Neyin pazarlığını, hangi kirli pazarlığı kim ki Ankara’da kapalı kapılar ardında yaparsa halka karşı en büyük ihaneti o yapmış olur. Bunun dışında asla bir tutumumuz ve yaklaşımımız olmadı.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.