TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tire Kültür ve Sanat Şenliği ile coştu

Tire'de 3'üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tire Kültür ve Sanat Şenliği ile coştu

Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen şenlik, Tire 4 Eylül Stadyumu'nda yapıldı. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği etkinlik öncesi İstasyon Salonu'nda yıl sonu sergisi açıldı. Kursiyerler tarafından hazırlanan sergi 5 gün açık kalacak.

GEÇMİŞ VE GELECEĞİN BÜTÜNLEŞMESİ

Şenliği'nin açılış konuşmasını yapan Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, emeği geçenlere ve destekçi olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Şölen havasında geçen şenliğin amacına ulaştığını ifade eden Eke, “Temel hedefimiz, kendi özümüzdeki kültürel değerleri gençlerimize ve gelecek nesillere taşıyabilmek. Bu noktada kendimizi sorumlu hissediyoruz. Geçmiş ile geleceği kültürel anlamda bütünleştirmek istiyoruz” dedi.

GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANDI

Gecede ilk olarak Halk Eğitim Merkezince yetiştirilen usta öğreticiler Serdar Günay ve Engin Çaylak'ın zeybek ekibi sahne aldı. Daha sonra mankenler yıl boyu özenle hazırlanan kıyafetleri yöresel ve geleneksel moda defilesiyle sahneye taşıdı. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklardan oluşan “ritim” grubu öğretmenleri Birol Sardoğan yönetiminde izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

 

Ardından halk dansları topluluklarının gösterileri de ilgiyle izlendi. Gecede sahne alan Ege Üniversitesi'nden Özlem Turan, halk müziği eserlerini seslendirdi. Halk Eğitimi Merkezi’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Mehter Takımı ise verdiği mini konserle izleyenleri coşturdu. Gecede ilk kez düzenlenen ses yarışmasını ''Dilenci'' adlı eser ile İhsan Güvenç kazandı. (AA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.