TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi bu"

Parti grubunda konuşan CHP Lideri, kürsüden HES projesi eyleminde jandarmadan dayak yiyen Havva Bir isimli kadının fotoğrafını gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 08:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
"Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi bu"

CHP Lideri açıklamalarında “Nazım Hikmet bana göre Gezi Parkı'nda bir çınar ağacının altında olmalıdır. Çünkü Gezi eylemlerini anlatan en güzel şiir ona ait. Ne diyordu? "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak" dedi. Gezi'ye gidenler bir ağaç gibi tek ve hür hissetmek istiyorlardı. Her yaştan insan vardı. Onlar kavgadan yana değillerdi. Kutuplaşmadan yana değillerdi. O nedenle bir orman gibi kardeşçe yaşamalıyız diyorlardı. O nedenle Nazım'ın yeri Gezi Parkı'dır. Bunu yapabilirsek sorumluluğumuzu da yerine getirmiş oluruz. Nazım'ı tekrar rahmetle anıyoruz. Onu hep yaşatacağız” dedi.

ŞİDDETTEN ZEVK ALAN BAŞKA POLİTİKACI YOK

Gezi sırasında gençlerin eylemlerinin birilerini rahatsız ettiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bir diktatör bozuntusunun karizması çizildi gezi eylemlerinde. Bunu içine sindiremedi. Hala içinde bir kin var. Ne kadar çok insan ölürse o kadar zevk alıyor. Kandan bu kadar zevk alan şiddetten zevk alan başka bir politikacı yoktur 21. yüzyılda. Nasıl oluyorda bu yüzyılda kanla beslenen bir ideoloji olabiliyor. Bir iç savaş bile çıkarmayı göze alıyor. Halka açıkça yalan söylüyor. Camide içki içiyor dedi. Bir din görevlisi ben yalan söyleyemem içki içilmedi dedi. Hala aynı teraneler. Bu yetti mi? Başka bir şey daha söyledi. Başörtülü bacıma saldırdılar üstelik bebeği de vardı diyor. Gerçek görüldü ki böyle bir şey yok. İç çatışma olsaydı kavga olsaydı yüzlerce insan ölseydi ne kazanacaktı acaba? Bir ülkenin başbakanına yalan söylemek yakışır mı? Yalancıdan başbakan olmaz!”

"TAYYİP ERDOĞAN'IN YENİ TERÖRİSTİ BU"

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni teröristi Başörtülü bir Anadolu kadını Diyen Kılıçdaroğlu “Bu kadın Gezi'ye de katılmıştı. Rize İkizdere ilçesinde. Başörtülü Anadolu kadını. Başına neler geldi bu kadınımızın?

İkizdere'de bir HES yapılıyor. Sular kesiliyor. Sular kesildiği için köylü rahatsız. Diyorlar ki bizim suyumuzu kesmeyin. Kadınlar gidiyorlar yolun kenarında oturuyor. Siz misiniz orada oturan. Onun dilinden söylüyorum.. Bunu haber yapan Birgün gazetesine teşekkür ediyorum. Havva Bir şöyle söylüyor: "Yapılması planlanan santral için zaten az olan, kendimize yetecek suyumuzu elimizden almak istiyorlar. Karayolunun kenarında bekliyorduk, kalkmamız için hiçbir uyarı yapmadılar. 20 kadın oturma eylemindeydik. Komutanın ‘saldırın’ dediğini duydum. Sonra copla bizlere vurmaya başladılar. Doktor bana darp raporu verdi.  “Bizim deremizin suyu çok az, daha önce de büyük bir santral yaptılar. Şimdi kalan suyumuzu istiyorlar. İntikam mı alıyorlar anlamıyoruz? Ben artık askere de polise de güvenmem. İfademde de söyledim” İfadelerini kullandı.

"BAŞÖRTÜLÜ BACIMIZA NE YAPTIKLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Kılıçdaroğlu sözlerine “Havva Bir, bir Anadolu kadını. Bizim annemiz bacımız büyüğümüz. Çocukları olan bir Anadolu kadını. Suyuna sahip çıkmak istiyor. Coplarla üzerine gidilip dövülüyor. Başörtülü bacımıza saldırdı diyordu. Başörtülü bacımıza ne yaptıklarını gördünüz mü?

Kocası da şunu söylüyor: "Jandarma şirketin çalışmasına engel olmayın, dedi. Bir süre sonra komutan ‘Kalkmıyor musunuz?’ diye sordu, 100 kadar asker cop ve kalkanlarıyla bizlere saldırmaya başladı. Bize ‘Buraya santral yapmayacağız’ demişlerdi ve köyümüzün muhtarı bizzat Başbakan’la görüşmüştü fakat seçimlerden sonra inşaat yeniden başladı. Yüzü dağılanlar var. Böyle bir saldırıyı daha önce ne gördüm, ne yaşadım" diye devam etti.

"BU SOMA'NIN DEVAMIDIR"

Erdoğan’ın kendisi gibi düşünenler dost, diğerleri ortak düşman diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle görüyor. Polisi jandarmayı üzerlerine salıyor. Bu Soma'nın devamıdır. Özel kalem müdürü tekmeledi, kendisi tokatladı. Milletten özür dilemedi. Özür dilemiyorsa o koltukta oturmaması gerekiyor. İşte bu nedenle ona diktatör bozuntusu diyorum.

Havva Bir'e ve o köylülere sahip çıkacağız. Yurttaşların icra dairelerinde milyonlarca borçları olduğunu biliyorum. Emekli maaşıyla geçinemiyorsunuz biliyorum Çocuğunuz yıllardır işsiz. Tamamını biliyorum. Ama bu ülkede umutsuzluğa yer yok. Beraber güzel Türkiye inşa edebiliriz. Nazım Hikmet 12 yıl hapiste kaldı sürgünlere gitti asla yılmadı. Bütün baskılara karşı direneceğiz. Özgür ve güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.