TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban satış alanında modern hizmet

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te kurduğu kurban satış ve kesim alanı modern koşullarda hizmet vermeye başladı. İzmir’in tüm ilçelerine hitap edecek büyüklükteki alanda bu yıl randevulu kurban kesim sistemine geçildi

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2014 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurban satış alanında modern hizmet

Bornova Belediyesi, vatandaşların kurban bayramını huzur içinde kutlaması için gereken tüm önlemleri aldı. Bayram süresince herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planlamaları yapan Bornova Belediyesi, kurbanlık alışverişinin ve kesiminin sağlıklı bir ortamda yapılması için de düzenlemlerini yaptı.

Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’nin karşısında kurulan 220 standlı Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde satışlar başladı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen besiciler sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırma imkanına kavuşurken, vatandaşların sorunsuz bir şekilde alışverişlerini yapmaları için de tüm altyapı hizmetleri tamamlandı. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nın tamamı ışıklandırılırken, yemekhane, kafeterya, market, tuvalet, banyo ve mescit hizmet vermeye başladı. Satıştaki hayvanların veteriner kontrolleri de Bornova Belediyesi tarafından yapıldı.

 

RANDEVULU SİSTEME GEÇİLDİ

Bornova Belediyesi, kurbanlıklarını alan vatandaşların kesim aşamasında sorun yaşamaması ve yığılmaların önlenmesi amacıyla rendevulu sisteme geçti. Bu yıl kesim kapasitesini yüzde yüz artırarak 10 büyükbaş, 20 küçükbaş hayvanın aynı anda işlemlerinin yapılabileceği kesimhane kurldu. Kurban Kesim Kayıt Ofisi’nde bayram öncesi satın aldıkları hayvanları için randevu alan vatandaşlar istedikleri gün ve saatte kesimlerini gerçekleştirebilecekler.

 

HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜNDEN ÜCRETSİZ SERVİS

Vatandaşların Kurban Satış ve Kesim Alanı’na rahatlıkla ulaşabilmeleri için Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz servisler de tahsis edildi. Hükümet Konağı önünden ve Işıkkent’teki alandan karşılıklı olarak hareket edecek servisler Kurban Bayramı’na kadar hizmet verecek. Servisler Hükümet Konağı önünden 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 saatlerinde hareket edecek. Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde kalkacak.

 

YOL ASFALTLANDI

Işıkkent’teki Kurban Kesim ve Satış Alanı’ndaki düzenlemeler kapsamında alana ulaşımın sağlandığı yol da asfaltlandı. Bornova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğindeki çalışma kapsamında kamyoncular Sitesi’nin karşısından alana giden yol yenilendi.

 

ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILDI

Hem besicilerin hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kurban bayramında vatandaşlarımızın dini vecibelelerini yerine getirirken sorun yaşamaması için altyapı hizmetlerini ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlayıp tamamladık. Alanımızda satışlar başladı. Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.