TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asırlık hastane kapanmasın

Sağlık sendikalarının İzmir Şubeleri, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastane ’sine devredilmesine tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2014 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Asırlık hastane kapanmasın

FEYZİ MİRHANOĞLU - Türk Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) İzmir Şubesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin performans yetersizliği ve gerekli gelirin sağlanamaması gerekçesiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilmesine karşı olduklarını belirten ortak bir açıklama yaptı.

Sendika temsilcileri ve sağlık emekçilerinin yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da eyleme destek için hastane bahçesinde hazır bulundu. İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1910 yılından beri hizmet verdiğine dikkat çeken SES işyeri temsilcisi Vildan Akçakaya İlan, hastanelerinin ülkedeki en büyük 3 göğüs hastalıkları ve tüberküloz dal hastanesinden biri olduğunu belirtti.

“ACABA AVM Mİ OLACAK?”

SES İşyeri Temsilcisi Vildan Akçakaya İlan, 400 yatak kapasitesi ve 30 yataklı invaziv yoğun bakım ünitesiyle Ege Bölgesi’ndeki Göğüs hastalarının yaklaşık 1/3’üneden fazlasına hizmet ettiğini vurgulayarak, “Hastanemizin gerek bilimsel gerek ekonomik yönden herhangi bir sorunu olmayan hastanenin birleşme adı altında sistemik bir hastaneye dahil edilerek yok edilmesinin, bölgemiz ve ülkemiz göğüs hastalıkları açısından büyük bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Tüberküloz, KOAH, akciğer kanseri gibi ciddi sağlık problemleriyle mücadele eden ve kış aylarında mevcut yatak sayılarının yetmediği hastanemizde kapasitenin artması beklenirken, birleştirme adı altında hastane imkanlarının ve yatak sayısının azaltılması ile mevcut rutin işleyişin sürdürülmesi mümkün olmayacaktır. Hastalarımız da bu durumda mağdur olacaktır. Hastanemizin birleştirme adı altında yok edilmesi 80 dönümlük araziye sahip olan hastanenin yerine acaba AVM’mi yapılacağı sorusunu aklımıza getirmektedir” diye konuştu.

“SÖZDE BİRLEŞİME İNANMIYORUZ”

Türk Sağlık-Sen İzmir 2 No’lu Şube adına konuşan Şenol Atıcı ise, ‘Ben yaptım oldu bitti’ mantığıyla hareket edildiğini alt yapısı incelenmeden yapıldığını iddia ettiği bu birleştirmenin kararının İzmirlilere yapılmış çok büyük bir haksızlık olduğunu savunarak, “Düşünülmeden verilen bu birleştirme kararından vazgeçilmelidir. Bu devirle hastanede görev yapan sağlık çalışanlara da mağdur edileceklerdir. Çalışanların mağduriyeti umursanmıyor. Bu köklü hastaneleri birer birer kapatarak sözde birleştiriyoruz demeniz bizi inandırmıyor. Adım adım sağlıkta taşerona teslim ettiğiniz açık ve net bir şeklide görülüyor. Sağlık kuruluşlarının bir işletme mantığıyla görüp kar sağlamaya kalkarsanız halkımızın sağlıyla oynamış olmuyor musunuz? Buradan Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz. Hastanemizi kapatmaktan vazgeçin aksi takdirde Türk Sağlık-Sen olarak üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakma eylemlerine gideceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAM: KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIM

Eyleme destek için hastane bahçesinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Geçim derdiyle uğraşan insanlar Tüberküloza, ince hastalığa yakalanır. Bu hastane bir şevkat evidir. Doktoruyla, hemşiresiyle, personeliyle bu hastane Ege’nin farklı yerlerinden gelen insanlara elini uzatır. Sizin hastaneye sahip çıkmanız gerekiyor. Burada bu hastane devredildiği takdirde, tıpkı Yeşilyurt’ta bulunan Devlet Hastanesi’nin Katip Çelebi Hastanesi’ne devredilmesi gibi bu hastanede birleşimden sonra özelleştirilmeye başlanıp hastane yok edilecektir. Ben bu konuyu bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağım. Sizleri de bu mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.