TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 yıl önce tesettür otel açmak hayaldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Manavgat ilçesinde alternatif tatil sunan tesettür otelin açılışını gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2014 07:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
10 yıl önce tesettür otel açmak hayaldi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eşi Münnevver Arınç ile birlikte Manavgat Kızılot Mahallesi’nde arkadaşı Cemal Demirtaş ve ailesine ait 500 kişilik tesettür otelin açılışını yaptı. Dualarla başlayan açılışa Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı ve Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Başkanı Recai Kutan da katıldı. Otelin açılışını Recai Kutan ve otel sahibi Cemal Demirtaş ile birlikte yapan Arınç, rahmetli annesinin Alanyalı olması hasebiyle bölgenin çocuğu olduğunu ifade ederek, Alanya'yı, Manavgat'ı, Serik'i ve Antalya'yı çok iyi bildiğini söyledi. Manavgat'ın çok büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Arınç, dinlenme tesisleri ve otellerdeki yatak sayıları itibarıyla çok yüksek fiyatlara mal olan, Avrupa'nın çok önünde sayılabilecek tesisleriyle son yıllarda büyük atılım gerçekleştirdiğini söyledi. Antalya'da turistik tesislerin binlerce yatak kapasitesine ulaştığını belirten Arınç, şöyle konuştu: "Türkiye'nin turizm potansiyeli son yıllarda çok arttı ve gelişti. Geçtiğimiz gün 2013 rakamlarına bakmıştım. 2013 yılında 30 milyon civarında ülkemizi ziyaret eden turist var. Yabancılar için bunu konuşuyorum. En büyük pay Antalya'da. 8 milyon turist sadece Antalya'yı ziyaret ediyor. Bizim için çok büyük bir gelir kapısı. 30 milyar dolar civarında turizmden gelir elde ediyoruz. Dolayısıyla son yıllarda turizm adına ne yapıldıysa karşılığını alıyoruz. Bazen Rusya, bazen Almanya ve diğer ülkeler, turist sayısı bakımından daha çok Türkiye'yi ve bu bölgeyi tercih ediyor. Meclis başkanıyken, Avrupa Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılırdım. Oradaki delegasyonlarla konuşurdum. 'Türkiye'yi ziyaret ettiniz mi' diye sorardım. Aldığım cevap, 'Antalya'ya geldim'. Yani ben 'Türkiye'yi ziyaret ettin mi' diye soruyorum, adam 'Antalya'ya geldim' diyor. Belki Türkiye'den, İstanbul'dan, oranın ayrı müşterisi var, Ankara'dan, Kapadokya'dan, bazı bölgelerimizden önce Antalya'yı zikrediyorlar. Almanların gözdesi, Rusların gözdesi, İskandinav ülkelerinin gözdesi. İyi bir pazarımız, iyi bir hizmet sektörümüz var. Yunanistan'daki hizmet sektörüyle, Türkiye'deki hizmet sektörünü karşılaştırsanız 100 kat öndeyiz."

 

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Atina'yı ziyaretinde sabah 09.00'da istediği çayın öğleden sonra geldiğini belediye başkanına aktardığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti:"Hakikaten hizmet sektöründe biz bırakın Yunanistan'ı, Atina'yı, dünyanın bütün büyük ülkelerinden daha öndeyiz. Bizim hizmet sektöründe çok gayretli, çok başarılı, çok güler yüzlü, fedakar insanımız var. Gözümüzün içine bakar. Sizin bir talebiniz olursa hemen yerine getirir. En temiz bardakta, en güzel şekilde servisini yapar. Restoranlarımız da öyledir. İyi bir noktadayız. Hamdolsun, son yıllarda iç turizmde çok canlandı. Buraya da mutlaka Avrupa'dan çok dostlarımız gelecek. Özellikle Türk yurttaşlarımızın bu tür otelleri daha çok tercih ettiğini biliyorum ama yabancılar da gelecek. Onların bazılarının da istediği sükunettir, tevazudur, temizliktir. Hizmet sektöründe daha iyi olmaktır. Onları cezbedecek çok imkanlarımız olabilir ama iç turizme yönelik en azından bu pazardan daha fazla pay almak istiyorsak, bu tür otellere son yıllarda büyük ihtiyaç oldu."

Arınç, 10 yıl önce böyle tesisleri düşünen, hatta bunun için yola çıkanların çok büyük engellerle karşılaştığını dile getirerek, belediyelerin, kaymakamların ve medyanın karşı çıktığını hatırlattı.

 

"TERCİHLERE SAYGI GÖSTERİN"

Aileleriyle tatil yapmak isteyen bazı dindar, zengin ve paralı insanların kendilerine yer satın aldıklarını, çevresini de özel mülkiyet olduğu için duvarla çevirdiklerini dile getiren Arınç, "15-20 sene önce özel mülkiyete bile tecavüz olurdu. Tepeden, uzak dürbünlü fotoğraf makineleriyle aileleri çektiler. 'Burada irtica var' dediler. O gazeteleri size gösterebilirim. Şimdi hamdolsun, bunları söyleyen adamı tımarhaneye koyarlar. Türkiye, o noktaya geldi. Mücadele edildi. Ne için? Özgürlük için. Bunların hepsi olsun. Bunlar bizim de tesislerimiz. Biz onlara da gidebiliriz. Onları her zaman alkışlarız, yani 5-6 yıldızlı nasıl hizmet ediyorsa, onlar da bu ülkede turizm, ticaret adına güzel şeyler yapıyorlar ama bırakın da insanların tercihlerine saygı gösterin. 'Ben inancımı böyle yaşamak istiyorum' diyen insandan korkulmaz. Bence 'Kadın-erkek ayrı girmelidir' diyen insan tehlike değildir. Onun için de yer olmalıdır. Hamdolsun, bizim artık böyle büyük otellerimiz, tesislerimiz var."

 

SP eski Genel Başkanı Recai Kutan da, otelin hemen yakınındaki bazı büyük turistik tesislerle mukayese edildiğinde nispeten ufak göründüğünü dile getirerek, "Ancak bizim gözümüzde, özellikle milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip insanların gözünde bu tesis fevkalade önemlidir. Diğer tesislerden de daha büyüktür. Böyle bir tesisin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılmış olması, aynı şekilde buraya gönül rahatlığıyla gelecek insanlarımızın hizmetinde oluşu, her yönüyle takdire şayandır" ifadesini kullandı. (İHA/ANTALYA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.