TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan Başkanlar Kurulu’na bildiri teşekkürü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özel idare mallarının büyükşehire devredilmesi yönünde görüş bildiren başkanlar kuruluna teşekkür etti

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan Başkanlar Kurulu’na bildiri teşekkürü

HALİDE DEMİR - İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın İl Özel İdaresi’nin mallarının Maliye’ye devredildiğini açıkladıktan sonra Vali Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında başlayan tartışmasında İzmir iş dünyası temsilcileri ve İzmir Başkanlar Kurulu da görüşlerini açıkladı.

İzmir iş dünyasının en üst yapılanması olarak da bilinen İzmir Başkanlar Kurulu üyelerinin önceki akşam yaptığı toplantıda İzmir Valisi Mustafa Toprak’a uyarı niteliği de taşıyan ve sert ifadedeler içeren ortak bir bildiri yayılandı ve İzmir İl Özel İdaresi mallarının hazine yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yönünde görüş belirtildi.

TÜM ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Metnini Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği bildiriyi memnuniyetle karşıladığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce teşekkür etti: “Valla ben çok teşekkür ediyorum. Akşam hepimizi mutlu eden, özellikle beni mutlu eden-gece öğrendim-bir açıklama, bir metinle İzmir’in mallarının yerel sermaye ile yerel parayla yapılan, hala il özel idare binası İzmirlilerin ilçelere emlak vergisi yatırdığı paylardan alınan parayla yapılmıştır. Yani tadilatı bile İzmirli yapmıştır. Önümüzdeki günlerde bu konu çok daha konuşulacak. Ben Başkanlar Kurulu’nun tüm üyelerine, destekleri için çok teşekkür ediyorum, hem kendi adıma hem İzmirli hemşehrilerim adına.”

O KÖR DÖVÜŞÜ, O DÜĞÜM İZMİR’İN LEHİNE ÇÖZÜMLENECEK

Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Zirve Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, teşekkürün ardından, “Böyle bir haksızlığı, ve bugüne kadar kendi kendine yetmiş, kendi göbeğini kendisi kesmiş, kalkınmasını uzun süredir merkezi hükümetten yeteri kadar destek almadan sürdürmüş ve bugün de ekonomik kalkınma büyüme trendini yakalamış İzmirli hem malına hem de insanına daha önemlisi sahip çıkacaktır. Sahip çıkıyor. Bunu görmekten de son derece mutluyum. Bir kör dövüşü var. O kör dövüşü, o düğüm İzmir’in lehine çözümlenecek. Ben ona inanıyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

“Biz bu hak arama mücadelesini Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olacak şekilde İzmirli hemşehrilerimizle birlikte sürdüreceğiz. Ve başarılı olacağız” diyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir sayın yetkilinin iki dudağının arasında İzmir’in yerel yönetimler kurulduğundan beri, il özel idaresi kurulduğundan beri kazanımları, İzmirlinin elinden alamaz. Bunun ne adaletle ne hakkaniyetle hiçbir uzaktan yakından alakası yoktur. Bu hatadan en kısa sürede dönülmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ı Aziz Kocaoğlu, valiliğin malların paylaşımıyla ilgili tutanaklarından sadece köy mallarıyla ilgili olan bölümünün kendilerine ulaştığını Bilgi Edinme Yasası’na müracaat ederek, tutanakları istemekten başka çareleri kalmadığını açıkladı: “Tutanaklar köy mallarıyla ilgili olanı geldi. Diğeriyle ilgili bir yazı yazdık geçtiğimiz hafta. Henüz bir şey gelmedi. Herhalde Bilgi Edinme Yasası’ndan müracaat edeceğiz. Madem bir karar verildi o zaman bu kararın taraflara, bize bildirilmesi lazım. Ver kararı. Karar niye verilmiyor? Bu gizli kapaklı bir şey mi? Devlet sırrı mı? İzmir’in malını kime verdiğinin açıklanması devlet sırrı değil ki. Bizim öğrenmemiz gereken bir şey.”

Büyükşehir belediye başkanı Kocaoğlu’nun değindiği bir diğer önemli nokta ise paylaşımda okul, hastane, cami alanı olarak gösterilen noktalarla ilgili en küçük bir talep ve iddialarının olmadığı hakkında oldu. Başkan Kocaoğlu, bu durumu şöyle açıkladı: “Bu doğru bildiğimiz yolda emin adımlarla, kırmadan dökmeden, uzlaşı içerisinde ama hakkımızı da uzlaşacağız diye teslim etmeden, tabiî ki hastane yeri, sağlık ocağı yeri, okul yeri onlar çarpıtılıyor. Okul yeri, ibadet yeri neyse hangi kuruma lazımsa gerçek anlamda, onlar da memnuniyetle zaten çalışmaları da öyle yaptık. Yani hiçbir okul yerine, planlanan okula, arsaya en ufak bir iddiamız, isteğimiz de olmadı.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.