TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antik Roma Tiyatrosu uyanıyor

4. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat Ve Arkeoloji Günleri’nin kapanış etkinliği 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nda gerçekleşecek

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Antik Roma Tiyatrosu uyanıyor

Kadifekale eteklerinde gecekonduların altında kalan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce kamulaştırılarak yıkımları tamamlanan alanda bulunan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nun ortaya çıkarılması ve korunması noktasındaki çalışmaları kamuoyuna ifade ederek farkındalık yaratmak amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘4. Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat Ve Arkeoloji Günleri’ kapsamında 25 Ekim 2014 tarihinde saat 16.30’da Antik Roma Tiyatrosu Kazı Alanı’nda Turkish Brass Ensemble Orkestrası ve İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları Basmane Günleri’nin kapanış etkinliğini gerçekleştirecek.

YÜZYILLAR SONRA İLK KEZ MÜZİK, OPERA VE TİYATRO

Erken Hıristiyanlık yani Roma İmparatorluğu’nun Paganizm Döneminde İzmirli St. Polikarp’ın öldürüldüğü ve tarihin birçok trajik sahnesine şahitlik eden Antik Roma Tiyatrosu yüzlerce yıl sonra ilk kez sahne duvarlarının ve girişinin ortaya çıkmış hali ile müzik ,opera ve tiyatro sanatı ile buluşacak. İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçıları ve Turkish Brass Ensemble Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek etkinliğin proje ve yönetmenliği İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı, araştırmacı ve yazar Yaşar Ürük; Müzik ve Turkish Brass Ensemble’ın Genel Sanat Yönetmenliği Kenan Gökkaya, Proje Koordinatörlüğü Hikmet Çokağır, Metin İ.Raci Öksüz, Teknik tasarım Günnur Orhon, Oyuncular; Şebnem Doğruer, İbrahim Raci Öksüz, Sadık Yağcı, Devrim Akkaya, Batuhan Köksal, Turkish Brass Ensemble Solistler; Derya Gönüldaş, Burak Dabakoğlu, Trompet Bahtiyar Matniyazov, Sercan Kerpiçciler, Korno Tarık Sezer Aydın, Can Kiracı, Trombon Tolga Par, Mümtaz Öfkeli, Tuba Berke Gökkaya, Kenan Gökkaya tarafından gerçekleştirilecek. İzmir’in köklü sanat kurumlarının, tiyatro, opera ve müzik sanatçıları ile gerçekleştirilecek etkinliğin konusu ise Antik Roma Dönemi’nde son oyunda sahnede uyuya kalan Romalı sanatçılar ile günümüz sanatçılarının sahnede karşılaşma anını, günümüz İzmir’ine bakışlarını ve şaşkınlıklarını ele almakta.

“GELECEĞE YÜRÜYECEĞİZ”

Turkish Brass Ensemble’ın Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya;  “Büyük İskender’in bugün Kadifekale olarak bilinen Pagos Tepesi ve eteklerinde; Ünlü Tarihçi Heredot’un ‘En yüce gök kubbenin altında, dünyanın en güzel ikliminde’ dediği 8 bin 500 yıllık tarihe ve kültüre sahip, güzel İzmir kentinin sanatçıları olarak bu muhteşem, tarihi ve mistik atmosferde geçmiş ile buluşarak sanatın ışığında, geleceğe doğru yürümenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.