TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstişareler devam ediyor

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "İstişare süreçlerimiz devam ediyor. Halkımızla kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. Şu anda kesin bir tarihimiz yok" dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstişareler devam ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Şu anda süreç devam ediyor. İstişare süreçlerimiz devam ediyor. Halkımızla kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. Bütün bunlardan sonra da nihai kararımızı inşallah vakit gelir gelmez... Şu anda kesin bir tarihimiz yok" dedi. Trafik kazası geçiren danışmanı Ali İhsan Arslan'ı, tedavi gördüğü Bağcılar'daki Medipol Üniversitesi Hastanesinde ziyaret eden Erdoğan, hastane çıkışında aracından inerek, kendisini bekleyen vatandaşlarla bir süre konuştu. Hastanenin karşısındaki binada oturan bir vatandaş, Erdoğan'dan, hastanenin atık merkezinin taşınmasını isterken, bazı vatandaşlar da çeşitli isteklerini dile getirdi.

HUKUK DEVLETİNİN KURALLARI VAR

Sağlık sorunları konusunda kendisinden yardım talep eden yaşlı bir kadına sarılan Erdoğan, çocuk cinayetlerini hatırlatarak idam cezasının geri getirilmesini isteyen bir vatandaşın sözleri üzerine, şunları söyledi: "Hukuk devletinde miyiz? Hukuk devletinin içinde kendi kanunları var değil mi? Ben geçenlerde bir açıklama yaptım duymadın mı? Ne dedim? Dedim ki; 'Gönlüm idamı istiyor'. Şu anda bizim yasalarımızda idam olmadığı için diyorum ki ağırlaştırılmış müebbet hapsi. Ne diyor işte ağırlaştırılmış müebbet hapiste çıkamıyorlar. Ağırlaştırılmış müebbet şu andaki şeyimiz tamam mı?"

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorusu üzerine de "Şu anda süreç devam ediyor. İstişare süreçlerimiz devam ediyor. Halkımızla kamuoyu araştırmalarımız devam ediyor. Bütün bunlardan sonra da nihai kararımızı inşallah vakit gelir gelmez... Şu anda kesin bir tarihimiz yok" diye konuştu.

 

Bir vatandaş da Erdoğan'a, "Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Sen gidersen parti çöker ama olsun" dedi. Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili talebini ileten bir vatandaşa ise "Arkadaşlara verdiğim talimat; burada oturana 'Ben yine burada oturmak istiyorum' diyorsa, burada yapılan inşaatlardan dairesi kadar daire vereceksiniz" karşılığını verdi.  Daha sonra aracına binen Erdoğan, birkaç metre sonra tekrar aracından inerek, buradaki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti ve taleplerini dinledi.  (AA/İSTANBUL)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.