TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Masal anlatıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın önceki gün yaptığı basın toplantısında muhalefet tarzını eleştirdiği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan yanıt gecikmedi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 07:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Masal anlatıyor”

Sırrı Aydoğan’ın Aziz Kocaoğlu’nun yıllardır anlattığı ve artık anlatmakta ustalaştığı masalları tekrar ettiğini belirten Doğan, “Bize bir Aziz Kocaoğlu yeter de artar bile, kendisinin taklidinin yapılmasına gerek yok. Bizler de Sayın Aydoğan’ın basın toplantısı yapacağını duyduğumuzda yeni bir şeyler söyleyeceğini sanmıştık. Ama söyledikleri Sayın Kocaoğlu’nun yıllardır anlattığı ve artık anlatmakta ustalaştığı masallar. Sayın Aydoğan’a önerim, masal anlatacaksanız bari yeni masallar bulun. Kusura bakmayın, Kocaoğlu’nun taklidini yapıyorsunuz ama kötü bir taklitçisiniz, onda da usta değilsiniz, beceremiyorsunuz, üzgünüm.” dedi.

 

SORULARIMIZA CEVAP BEKLİYORUZ

Sordukları sorulara cevap beklediklerini ifade eden Doğan, “Ben Sayın Sırrı Aydoğan’a bir konuda hatırlatmada bulunmak istiyorum. Yerel seçimlerin ardından İzmirli bize muhalefet görevini verdi. Doğal olarak bizlerin de bu kentin yönetimine yönelik olarak görüşlerimizi ortaya koymamız, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına eleştirilerimizin yanı sıra görüş ve önerilerimizi de sunmamız, çözüm önerilerini ifade etmemiz en tabi görevimizdir. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki, İzmir’in kangren olmuş, uzun yıllardır bir türlü çözülememiş sorunları uzun bir süre daha bu yönetim anlayışıyla, bu kadrolarla çözülemeyecektir. Bunu bizimle birlikte bütün İzmirliler görüyor. Biz Sayın Kocaoğlu’na diyoruz ki, neden İzmirliler Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor ve kullanıyor? Bu da yetmedi, 1 Temmuz 2014’den itibaren ne için yüzde 10 zam yapıyorsunuz? Bunu söyleyerek, gerçekleri ortaya koyarak İzmirlinin hakkını aramanın neresi yanlış? Biz diyoruz ki, İZSU’nun kasası tıka basa para doluyken suya neden zam yapıyorsunuz? Bu para ile su kayıp kaçak oranını tıpkı Bursa’da olduğu gibi yüzde 33’den neden yüzde 22’ye düşürmüyorsunuz? Sayın Başkan bunu söylemenin neresi yanlış? Biz diyoruz ki, 2007’den beri halkın hizmetine kapatılan teleferiği halen neden halkın hizmetine sunamadınız? Yanlış yaptığınız ihalenin Kamu İhale Kurulu’na gönderdiğiniz eksik belgelerin Orman İdaresi ile yapamadığınız yazışmaların faturasını neden halkımıza ödetiyorsunuz? Bütün bu sorunlar ve prosedürler 2011 yılında bitmesine rağmen neden halen teleferik direklerini dikemediniz? Sayın Aydoğan, bunu sormanın neresi yanlış? Teleferik de metroya mı dönecek? Neden bir türlü bitemiyor bu işler? Metroda tarih veremediğiniz gibi teleferikte de mi tarih veremiyorsunuz? Onun için mi diyorsunuz ki, ‘Bittiği zaman görürsünüz?’ ya da bu işlerin bitiş tarihi olarak ‘Yarın ya da yarından da yakın’ gibi yuvarlak bir cümle kurma ihtiyacını hissediyorsunuz. Bizim sorduğumuz sorular bunlar, biz bunların cevabını bekliyoruz. Sayın Aydoğan bize bunların cevabını versin” dedi.

 

BOZUK PLAK GİBİ

Sırrı Aydoğan’ın Kocaoğlu’nun taklidini yaptığını belirten Doğan, “Sayın Vali ve Sayın Emniyet Müdürü gibi iki kamu görevlisine sürekli sataşarak, onlar aracılığıyla hükümete genel siyaset muhalefeti yaptığınızda ve bizim bunların yanlış olduğunu söylediğimizde avukatlık yaptığımızı söylüyorsunuz. Doğruları söylemek avukatlıksa tabi ki doğruları söyleyerek, İzmirlinin onurlu bir meslek olan avukatlığını yapmaya devam edeceğiz. Dereler, dere ağızları, körfez, meles deltası, İzmir içerisindeki birçok yerin koktuğunu ifade etmenin, buna bir çözüm bulun demenin neresi yanlış Sayın Başkan? Biz diyoruz ki, Sayın Kocaoğlu İzmir’de ‘benim’ diyebileceği bir projeyi tümüyle hayata geçiremedi. 11 yıllık görev süresi boyunca yapmış olduğu tüm projeler, kendisi ve tüm İzmirlinin bildiği gibi rahmetli Piriştina’nın projeleridir. Rahmetli Piriştina’nın projelerini devraldınız, kadrolarını dağıttınız! Bunu söylemenin neresi yanlış? Biz diyoruz ki, İzmir’e getirilen son vapurlar mendirek yapılmadığı sürece hem can hem de mal emniyeti açısından sakınca oluşturacaktır. İkisi teslim alınan, bir tanesi bitme aşamasında olan vapurların dışında geriye kalan 12 tanesinin hiç olmazsa İzmir Körfezi’ne uygun gemi olarak yapılması konusunda sözleşmeyi tekrar gözden geçirin. Bu konuda gemi mühendislerinin görüşünü dikkate alın. Bunları söylemenin neresi yanlış?  Bunların neresi boş laf? Esas boş lafı siz ediyorsunuz. Sayın Kocaoğlu’nun bu görüş önerilerimize karşı bize ve kamuoyuna söylediklerini bozuk plak gibi tekrar ederek asıl siz boş laflar ediyorsunuz. Benim size önerim, bir daha basının karşısına çıkacaksanız iyi çalışın, altı dolu ifadelerle kamuoyuna açıklamalarda bulunun. Bu şekilde yaptığınız şey çok komik oluyor. Ayrıca, AK Parti’nin İzmir’de 2014 yerel seçimlerindeki oy oranı yüzde 36’dır. Sayın Sırrı Aydoğan’ın basın açıklamasında bu rakamı yüzde 25 olarak telaffuz ettiğini gördük. Kendisi Sayın Kocaoğlu gibi AK Parti’nin İzmir’de yerel seçimlerdeki başarısını görmezden gelerek gerçeklerin üstünü örtebileceğini düşünüyor. Ancak şunu çok iyi bilmelidir ki, gerçeklerin üstü hiçbir şekilde örtülemez. 1 olan belediye başkanı sayımızı 6’ya, 23 olan belediye meclis üyesi sayımızı ise 50’ye çıkardık. Matematikten az buçuk anlayan bir insan bu rakamlar önüne koyulduğunda neyin ne olduğunu iyi bilir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.