TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memurlar iş bırakacak

TÜM – BEL- SEN 1 Nolu Şubesi’nde örgütlü memurlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Toplu Sözleşme sürecinde istedikleri iyileştirmeleri alamadıklarından iş bırakma eylemine hazırlanıyorlar

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memurlar iş bırakacak

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

TÜM – BEL- SEN 1 Nolu Şubesi’nde örgütlü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görevli memurlar toplu sözleşme sürecinde talep ettikleri iyileştirmelerini alamayınca eylem hazırlığına başladı. Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kurdukları bilgilendirme masasında sendika da örgütlü memurları süreç hakkında bilgilendiren sendika yetkilileri yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

YARIM GÜN İŞ BIRAKACAKLAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 5 bin memur, toplu sözleşme sürecinde talep ettikleri iyileştirmelerini alamayınca eylem sürecinde iş bırakma kararı aldı. Sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını isteyen ve yaklaşık 3 aydır devam eden toplu sözleşme sürecinin tıkanması üzerine belediye önünde sofra kuran ve metroya ücretsiz binmek için ulaşım eylemi yapan memur kadrosu yarın öğleden sonra yarım gün iş bırakacak.

“BELEDİYE KAYITSIZ KALIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kurdukları bilgilendirme masasında sendikada örgütlü bulunan memurları süreç hakkında bilgilendiren sendika yetkilileri yaptıkları açıklamada, Yarın öğlen 13.00’da belediye sarayı önünde toplanarak yeni bir eylem düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde idari kadroda görevli memur kadrosunun yanı sıra ESHOT ve İZSU personelinin de katılım göstereceği eylemde haklarını bir kez daha yüksek sesle dile getireceklerini kaydeden TÜM-BEL-SEN 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “Tüm çabalarımıza rağmen toplu sözleşme süreciyle ilgili yeni bir gelişme sağlanmadı. Belediye yönetimi konuya kayıtsız kalarak taleplerimiz görmezden geliyor. Bize olumlu ya da olumsuz bir çağrı gelmedi. Sendika olarak masa barışında sözleşmelerin tamamlanmasını ve çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.