TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Lisesi’nde pilav buluşması

İzmir’in tarihi okullarından Atatürk Lisesi 126’ncı geleneksel pilav günü etkinliği okulun eski mezunları ve öğrencileri biraraya getirdi. Pilav günü nedeniyle okulda buluşan eski arkadaşlar geçmişi yad ederek keyifli saatler geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2014 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atatürk Lisesi’nde pilav buluşması

HAMZA GÜL - 126 yıllık bir geçmişe sahip Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği ve Vakfı’nın birlikte düzenlediği Geleneksel Pilav Günü renkli görüntülerle gerçekleşti. Pilav günü için okula gelen eski mezunlar, geçmişte okulda görev yapan öğretmenler ile okul idaresi ve öğrenciler bir arada geçmişten günümüze Atatürk Liseli olmak ayrıcalığını ortaya çıkarttılar. Geçmişten günümüze kadar verdiği mezunlarla övünülen Atatürk Lisesi 2 başbakan ve nice devlet adamı ve sanatçı ile bilim insanının yetişmesine ev sahipliği yaptığına dikkat çeken eski mezunlar sınıflarına giderek o günleri bir kez daha anma fırsatı buldu.

ATATÜRK LİSESİ BİR ÇINARDIR

İzmir Atatürk Lisesi Müdürü Hasan Basri Karaoğlu, 126’ncı pilav günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Bizim için Atatürk Lisesi geçmişten günümüze bir aşırı aşan bir eğitim çınarıdır. Bizler burada idareci olarak omuzlarımızda taşıdığımız sorumluluğun bilincinde Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz gençleri yetiştirmek için yılmadan mücadelemizi sürdürüyoruz. Dün büyüklerimiz nasıl bize bu yapıyı dim dik teslim ettilerse bizlerde bizden sonrakilere aynı şekilde bırakacağız” dedi.

İAL’DE FARKLI KUŞAKLAR

Tarihi Atatürk Lisesi’nin merkez yemekhanesi ve arka çukur bahçeye kurulan masalarda buluşan farklı yaşlardaki mezunlar ve öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Pilav günü için okul yönetimi konuklara bin 600 kişilik pirinç pilavı, kuru fasulye, lokma tatlısı ve ayran ikram etti. Etkinliğe gelenlere öğrencilerin hazırladığı kitap, rozet ,okulla ilgili albüm ve duvar saati satışı da yapıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.