TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gelin birlikte üretelim”

Tüm sanat sever dostlar ve çocuklar; sizleri Ege Üniversitesi seramik bölümü mezunu 3 kardeşin kurmuş olduğu sımsıcak bir atölyeyi keşfe davet ediyoruz…

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Gelin birlikte üretelim”

DİLEK BAKIRKAYNAK

İçeri girdiğiniz andan itibaren objelerin tarzı etkiliyor önce insanı… Sonra sıcak ve samimi sohbetleri… Her türlü hobi malzemesini temin edebileceğiniz, güzel arkadaşlıklar kurarak kendinizi aile ortamında hissedebileceğiniz, hayata bakışınızı pozitif etkileyecek, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir atölye…

Ahşap, polyester, ham seramik ve cam malzemelerle istediğiniz programdan başlama şansına sahipsiniz. Özellikle seramik kursunun hem yetişkin hem de çocuklara yönelik oluşu, çocukların ruhsal ve bedensel gelişimini olumlu etkiliyor. Bu da Çömlekçi Kızları, diğer ahşap ve hobi atölyelerinden farklı kılıyor… Çalıştıkça seveceğiniz, ürettikçe daha da mutlu olacağınız bir atölyedesiniz… Evinizdesiniz. Hayatın içinde kendinize vakit ayırarak, keyifli ve stresten uzak bir ortamda, sabah kahveleri ve çay saatleri eşliğinde yaşamınızı daha da renklendirebileceğiniz bir yer… Arayıp da bulamadığınız, isteyip de yapamadıklarınızı, kısaca kendi dünyanızı yaratma fırsatı sunuyorlar… Siz de böyle bir ortamda olup hayattan daha da keyif almak istiyorsanız, kendiniz ve çocuğunuz için hemen kayıt yaptırabilirsiniz.

 1997 yılında Figen MEŞE’nin ev ofis mantığıyla ve ilk elle şekillendirme seramik ayna, abajur tasarımlarıyla doğan atölyenin hikayesi oldukça renkli. 2003 yılında bu ev ofis mantığına Fulya Meşe Çelikel katıldı. Objelerde renkli dekor lamalar, farklı tarz da tasarımlarla İzmir, Alaçatı ve Bozcaada’da siparişler doğrultusunda kupon üretimlerle devam etti. Seramik, ahşap, cam, çini çalışmalarla devam edilen yolda sipariş ve kurs isteklerinin artmasıyla yeni bir mekan arayışı doğdu ve 2012’de Tijen Meşe’nin katılımıyla üç kardeş olarak ekip kuruldu. Artık Çömlekçi Kız Seramik ve Hobi Atölyesi’ni hizmete açıldı.

 Bizde bu güzel atölye sahipleri ile yapılanlar ve atölye hakkında bilgi aldık. Samimiyet, yaratıcılık ve bakış açısına güvenen tüm sanat sever ve dostlara  “gelin birlikte üretelim” çağrısında bulunan kardeşlere bizler sorduk, onlarda bize cevap verdi. İşte röportajımızın soru ve cevapları :

 -   Atölye de yer verdiğiniz kurslar nelerdir?

Seramik ( elle şekillendirme teknikleriyle ve pişirimli olarak çocuk ve yetişkinler için ayrı programlarla hafta içi ve hafta sonu verilmektedir.) Ahşap dekoratif boyama, Çini. Gelen kursiyerler kurs malzemelerini de atölyemizde satılmakta olan hobi malzemelerinden temin etmektedir.

 - Kaç kursiyerle birlikte çalışmaktasınız ?

4 programda kursiyerler hafta içi ve hafta sonu kendilerine ve bize uygun olan gün ve saatlerde gelmektedir. Dolaysıyla hafta içi salı, çarşamba, perşembe ve cuma, hafta sonu cumartesi saat 12.00 – 18.00 arası devam etmektedir. Her gün farklı gruplarla çalışmaktayız.

 -  Kursa katılan herkes yeteneğini sergileyebiliyor mu ?

 Kursiyerlerimizin yaş aralığı 6 – 82’dir. Her elden her gruptaki çalışmalardan farlı sonuçlar çıkmaktadır. Zamanla atölyemizde öğrenilen bilgiler kursiyerlerimize bir sonraki çalışmalarında ışık tutmakta, yeteneklerini daha iyi ve kolay bir şekilde ortaya koyabilmektedirler. Yeteneği olan olmayan herkes bu işi yapabilir. Atölyemizde akademik amaçlı bir program yok. Genç yaşlı, çocuk büyük, hevesli olan herkesle ilgilenmek, bilgilerimizi paylaşmak bizim için bir zevk. Ortaya çıkan çalışmalarda bu paylaşımlarımızın en güzel örneğidir. Öğrenmek isteyen herkese kapımız açıktır. Teknik adımlarla başladığımız programlarda yolculuğumuz hem çok zevkli hem de bir o kadar eğlenceli devam etmektedir.

 -  En büyüğünden en küçüğüne el emeği çeşitleriniz ve en çok tercih edilen ürünleriniz nelerdir ?

Seramik aynalar, abajurlar, kase ve vazolar

Ahşap dresuar, komidin, şifonyer olarak büyük parçalar, tabure,dikiş kutuları ,takı kutuları, kabartma üç boyutlu panolar.

Cam fanus, kavanoz, baharatlık takımları, vazo, şekerlik çalışmaları.

 -  Kursa katılanlara maliyeti yüksek geliyor mu?

 Kursa katılanlar program saatine ve içeriğine göre ödeme yapmaktadırlar. Seramik programı ücretine malzeme ve aylık kurs ücreti dahildir. Cam ve ahşapta ise kurs ücreti + malzemedir. Malzemeyi kendi belirleyip seçeceği için sonra dan eklenmektedir.

Atölyemizi açtığımız günden beri bizi yalnız bırakmayan kocaman bir aileye sahip oluşumuz, ne kadar tercih edildiğimizin ve verdiğimiz kaliteli  hizmet karşısında fiyatlarımızın uygun oluşunun en güzel kanıtıdır.

 -  Sizden sizi tercih etmeleri için bir slogan istesem ne derdiniz?Samimiyet, yaratıcılık ve bakış açımıza güvenen tüm sanat sever dostlar gelin birlikte üretelim ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.