TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alsancak Devlet’te işçiler çalışıyor

Taşeron şirketin bir aylık maaşlarını alıp kayıplara karışması üzerine eyleme başlayan İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin taşeron temizlik işçilerinin işlerinin başında olduğunu söyleyen Başhekim Osman Uçmaz, “Süreci çok yakından takip ediyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alsancak Devlet’te işçiler çalışıyor

YAĞMUR UYGUR

Alsancak Devlet Hastanesi’nin 90 taşeron işçisi, Mart ayındaki ihaleyi alan TEN. TEM Temizlik A.Ş.’nin hak edişleri alıp ortadan kaybolması ile başlayan süreçte mağdur olmuştu. İşçilere kendi ceplerinden topladıkları 250’şer lirayı veren hastane yönetimi, firmanın teminat için yatırdığı parayı da işçilere ödedi. Hastane Başhekimi Osman Uçmaz, “İşçilerimizle biz her seferinde görüşme yaptık hiçbir konuşmamızda kendilerini işten çıkarmak gibi bir durumdan bahsetmedik. Sadece yaptıkları şeyin yasal olmadığını, haklarını zaten arayacağımız söyledik. Bizim tarafımızdan böyle bir konuşma geçmedi. Defalarca işçilerle konuştuk. Bizim işçiler ile direk bir sözleşmemiz yok. Firma ile var. Firmanın da böyle bir yetkisi var mı yok mu onu bilmiyorum” dedi.

PROBLEM YOK

Hastaneye başka işçiler getirildiği ve mağdur olan işçilere ‘Çalışmazsanız çalışacak bulunur’ şeklinde konuşulduğu ile ilgili iddiaları da değerlendiren Uçmaz, “Hastanede temizlik işlerinin aksamaması için bir tedbir alınması lazım. Biz bu hizmeti dışarıdan alıyoruz. Hastanede temizlik hizmeti durursa üst merkezimiz Kuzey Sekreterliği bu hizmetin devamı için bir yol bulacaktır. Burada işçinin çıkıp çıkmaması değil, hizmetin devamı için. Kimseyi zorla çalıştıramayız. Böyle bir şey yok. Şu anda işçiler görev başında ve bir problem yok. Bir firmanın yasal teminatını bugün işçilere dağıttık. Daha önce hekim arkadaşlarımızla birlikte 250’şer lira topladık ve işçilerimize dağıttık. Yasal süreç devam ediyor. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu süreç devam ediyor. Kurum SGK’ya da borçlu durumda o yüzden o da peşine düşecek. Ve hak yerini bulacaktır. İşçilerimizle her gün aşamaları, süreci paylaşıyoruz. Benim vicdanım rahat, durumu izah ettim. İş bırakmanın çözüm olmadığını da kendilerine açıkladım” ifadelerini kullandı.

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.