TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkenin Başbakan’ını farklı lanse ettiler

1 Haziran'da gerçekleşecek olan yerel seçim öncesi Yalova’da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köln’de yapılan eylemlere tepki göstererek CHP’ye yüklenerek sert eleştirilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ülkenin Başbakan’ını farklı lanse ettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da gerçekleşecek olan yerel seçim öncesi Yalova'da miting düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, 1 Haziran’da yapılacak olan Yalova’daki yerel seçimlerin Türkiye ve Yalova için hayırlı olmasını diledi. Tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, Soma’da yaşanan olayda hayatını kaybedenlere de başsağlığı dileyerek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda neler yapılması konusunda mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

“HEP BERABER TÜRKİYE OLDUK”

Köln’ün en büyük salonunda yapılan miting ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, “Bu CHP’den bir şey olmaz. Bunu biliriz. Laf laf. Kardeşlerim, biz dertliyiz dertli. Daha Almanya’ya gitmeden bu CHP’nin oradaki uzantıları her türlü provakatif eylemlere hazırlandılar. Her türlü. İşte bizim oraya gitmemizi engellemek için buradaki yandaş medyasıyla oradaki uzantılarla müşterek kampanyalar düzenlediler. Düşünebiliyor musunuz? Kendi ülkesinin başbakanını oradaki yandaş medyalarıyla farklı bir şekilde lanse etmeye çalışanlardan ne bekleyebilirsiniz ki. Fakat Köln’ün en büyük salonunda değerli kardeşlerim 20 bin Türk en büyük cevabı verdi. Televizyonlarda izlediniz. Bir olduk, beraber olduk, diri olduk. Hep beraber Türkiye olduk. Mesele bu kardeşlerim. Vatanımızın üzerinde asla operasyona müsaade etmeyiz. AK Parti iktidarı operasyona müsaade etmez. Kimse başka hayaller içine girmesin. Bu hayallerin içine girenler, çok büyük hüsrana uğrarlar” dedi.

Yalova’da AK Parti ile sandıkta baş edemeyeceklerini anlayanların hemen ittifak kurup, hileye başvurduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu işin peşini bırakmadık. Yalova’yı hileye terk etmedik. Haklı mücadelemizi, hukuk mücadelemizi yaptık. Seçimlerin tekrarlanmasını bu vesileyle sağladık. İnşallah önümüzdeki hafta bugün sandığa gidiyoruz. Bir kez daha tercih yapacağız. Yalova’yı geleceği hakkında çok önemli bir karar vereceğiz. 30 Mart’ta Yalova’da AK Parti’ye büyük destek verdiniz. 1 Haziran’da bu desteği daha da artırmak suretiyle vermeye hazır mısınız? Hazır mıyız Yalova? Sadece bu eller yeterli değil, inşallah bugün buradan ayrıldıktan sonra eş, dost, ahbap her yeri ziyaret etmek suretiyle inanıyorum ki durgun suya atılan bir taş dalga dalga nasıl oluyorsa, bir olduk iki olacak diyeceksiniz, iki idik dört olacak diyeceksiniz. İnşallah 30 Mart’ın üzerine daha fazlasını koyuyoruz. Açık ara farkla, hiç tartışmaya mahal bırakmadan Yalova’da AK Parti’nin hizmet siyasetine evet diyoruz” diye konuştu.

"SEN NASIL POLİSSİN"

17 Aralık sonrası için hazırlanan iddianamelerle ilgili polis fezlekelerinin eline geçtiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bakın bu fezlekelerde ne yazıyor biliyor musunuz, Menderes’i Yassıada’da başbakanken, daha henüz başbakanlığı bitmemiş sanık ifadesi kullanmışlar. Bir defa hukukta 'beraatı zimmet asıldır' diye bir kaide vardır. Suç sabit olmadıkça bir kişiyle suçlu olarak bakamazsınız. Onu suçsuz olarak yargılayacaksın, benim içinde bu tutanaklara ne vardı ? Benim için 'dönemin başbakanı' geçen iddianameleri hazırlamış polis. Bu iddianame hazırlayan o güvenlik mensuplarına, o polis mensuplarına sesleniyorum. Siz bunu 17 Aralık sürecinde önce hazırladınız. Aralık bitti, ocak, şubat, mart ve nisan, mayıs. Mayısta bitiyor. Sen dönemin başbakanı dediğin Başbakan Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir? Sen nasıl bir polissin. Nasıl böyle bir şey yapıyorsun. Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi. Bunlar zannediyordu ki 17 Aralık darbesiyle, 25 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle bunu tamamlayıp başbakanı indireceğiz. Başbakanı ve kabinesini indireceğiz. Ardından da hükümeti kuracağız. Buna inanıyorlardı. İşte şimdi 45.5 oy oranıyla millet bunlara nasıl cevap vermişse, Yalova'da da bu dersi burada tekrar edelim" diye konuştu.

“İTTAFAK OLDULAR AMA İŞE YARAMADI”

AK Parti karşısında muhalefet partilerin arayışlara gittiğini, kendi kimliklerini, politikalarını, ilkelerini ayaklar altına alarak kendilerini inkar ettiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“AK Parti’nin Yalova’da kazanacağını anlayanlar AK Parti karşısında ittifak olmaya çalışıyorlar. Ben Yalova’nın saygın insanlarının bu kirli ittifaklara itibar etmeyeceklerini biliyorum. Yalova’da MHP ve diğer partilere oy veren kardeşlerim, önümüzdeki hafta CHP’ye destek vermeyecektir. Bunu birçok ilde denediler. Ortak aday çıkardılar. Ankara’da eskiden MHP’li olan bir kişiyi CHP’den büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiler. O eski MHP’li CHP’li olurken, CHP Genel Başkanı da Ankara sokaklarında bozkurt işareti yapıp dolaştı. Gördünüz değil mi? Ankara bu numarayı yutmadı. Ankara büyükşehir belediyesini CHP’ye teslim etmedi. Büyükşehir adayımız, önce 15 bin oy farkla Ankara’yı kazandı. İtirazların ardında aradaki oy farkı 40 binere yaklaştı. Şimdi o CHP adayı ortalarda yok. Seçimlerde saat başı çıkıp basın toplantısı yapıyordu. Kazandığın iddia ediyordu. İl ve ilçe seçim kurumlarına gidip ‘kazandık’ diye açıklama yaptılar. Ama mahcup oldular. YSK’dan da reddedildi. Şimdi Anayasa Mahkemesi gittiler. Bu Anayasa mahkemesinin bu işle ne alakası var. YSK’nın kararı nihai karardır. Bununla kamuoyu meşgul etmenin gereği var mı? Nereye giderse gitsin mahcup olmaya devam ediyor.”

TEKNİK NAKAVT TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan, “CHP’nin İstanbul ve Ankara adaylarını örtülü olarak MHP ve diğer bazı partiler destekledi, biliyorsunuz. Pensilvanya destekledi. Hatta CHP’nin İstanbul adayını, CHP değil Pensilvanya belirledi. İttifakları İstanbul’da da boşa çıktı. 600 binden oy farkla AK Parti İstanbul’da bir kere daha açık ara farkla birinci parti oldu. Diğer tüm illerde ciddi ittifaklar yaptılar. Başarılı olamadılar. Bu ittifak, sadece bir CHP ve MHP ittifakı değil. Bunların kimlerle irtibat yaptığını sizler gördünüz. 17 Aralık sürecinde, 30 Mart sürecinde bunların kimlerle el ele, kol kola yürüdüklerini gördünüz. Pensilvanya bunlara lojistik destek sağladı. 30 Mart’ta millet gereken cevabı verdi. Pensilvanya ne diyor, ‘teknik nakavt’ yapacaksınız diyor. Kimi yapıyorsun. Benim milletimi mi? Buna benzer yollarla insanları, seslerini gayri meşru yollarla dinlediler. İnsanların yatak odalarını izlediler. Utanmadan sıkılmadan montajlar imal etiler. Oradaki zat ne diyor, ‘hakim ve savcı kiralayacaksınız’ diyor. Maalesef onu da yaptılar. Yolsuzluk maskesi altında AK Parti’yi töhmet altında bırakmak istediler. Ama millet bu oyunu da gördü. Bu kirli ittifakı gördü. Millet 30 Mart’ta yüzde 45,5 oy oranıyla partisine sahip çıktı. Milli iradeye güçlü şekilde sahip çıktı” şeklinde konuştu. (İHA/YALOVA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.