TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhsanoğlu: Hedef yüzde 60

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterilen ve 9 parti tarafından desteklenen Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e geldi. Kentte uzun araç konvoyu ile tur atan İhsanoğlu, öğleden sonra aralarında CHP ve MHP milletvekilleri ile kendisine destek veren siyasi partilerin il başkanlarının da hazır bulunduğu basın toplantısı düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İhsanoğlu: Hedef yüzde 60

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterilen ve 9 parti tarafından desteklenen Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’e geldi. Kentte uzun araç konvoyu ile tur atan İhsanoğlu, öğleden sonra aralarında CHP ve MHP milletvekilleri ile kendisine destek veren siyasi partilerin il başkanlarının da hazır bulunduğu basın toplantısı düzenledi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Karşıyaka Latife Hanım Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yüzde 56’lık oy hedefi karşılığında gelen hedefe, “Hedefimiz yüzde 60 oy almak” dedi.

“İZMİR’DE HATIRALARIM VAR”

Konuşmasında Suriye sınırında yaşamlarını yitiren 2 asker için Allah’tan rahmet dileyen İhsanoğlu, “İzmir’e gelmekten mutluk duyuyorum, dayım burada yaşıyor. Annemin ailesi Rodoslu, askerliğimi Bornova’da yaptım. Burada hem ailevi hem de şahsi hatırlarım var. Bir Türk aydını olarak İzmir’in bilinçaltında ayrı bir yeri var. Akdeniz’e açılan en büyük liman burada bugün sanayi ve turizmin en önemli merkezidir. Her şeyden önce İzmir, İstiklal Savaşı’nın son gününde düşmanın denize atıldığı yerdir” dedi.

“UZLAŞMA OYUNU BOZUYOR”

10 Ağustos’ta seçime gidileceğini dile getiren İhsanoğlu, “Seçim yarışı adil değil. Birinin vücuduna göre biçilmiş kaftan. Bir konuttan diğer konuta geçmek gibi görüyorlar. Ama CHP ve MHP uzlaşması oyunu bozdu. Bu birleşmeyi taban istedi. Millet cumhurunu seçecek, millet cumhurunun tamamını kucaklayacak birini arıyor. Yüzde 50 aldım, öbür yarısını elimin tersiyle iterimi istemiyor. Devletin tepesi sorunların çözüldüğü yerdir, sorun çıkartanların yeri değil” diye konuştu.

“SORUNLARI ÇÖZECEKLER GELSİN”

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların Millet olarak bir Cumhurbaşkanı aradığına dikkat çeken İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurun yarısının başkanı olduğunu savundu. Halk, ‘Ben halkın yüzde ellisinin oyunu aldım, öbür yüzde 50’yi elimin tersiyle iterim’ diyen bir Cumhurbaşkanı aramadığını belirten İhsanoğlu, “Devletin tepesi sorunların çözüldüğü yerdir. Sorun yaratılan yer değil. O yüzden devletin tepesine sorun çözecekleri taşıyalım. Burada devletin başına bir Cumhurbaşkanı seçiliyor. Oraya seçilecek insanın Cumhurbaşkalığı’na uygun davranması gerekiyor. O makama layık olması gerekiyor. Size oy vermeyenleri ötekileştirip size oy verenleri vatan perver diğerlerine vatan haini diyorsanız bu korkunç bir şey. Türkiye’de vatanını milletini seven birisi buna göz yumabilir mi?” dedi.

“UZLAŞI GETİRECEK ADAY SEÇİLSİN”

Cumhurbaşkanlığı yarışında  seviyeyi yükselttiklerini sözlerine ekleyen İhsanoğlu şunları kaydetti, “Bu yarışın medeni seviyede olması için çalışıyoruz. Bu yarışta uzlaşmanın yapılmış olması 2 parti bugün 10 partiye ulaştı. Mesele bir şahsın seçilmesi değil . 76 milyon 1 kişiyi seçecek ya doğru kişiyi seçip uzlaşı getirecek.”

“HUZUR İÇİN ÇABALIYORUZ”

Ülkede huzuru sağlamamak için çabaladıklarını belirten İhsanoğlu, “Toplum def gibi gergin olmuştur. Maalesef bu defi yanlış çalanlar var. Türkiye’nin maceraya sürüklenmemesi lazım istikrar sürecek ancak birlik ve beraberlik için. Sevgi saygı ekeceğiz. Çünkü biz birbirimize sevgi saygı içinde davranmazsak kutuplaşma artar. Komşu devletlerle, dünya siyasetiyle yıkılan köprüleri yeniden kuracağız. Komşularımızla olan münasebetimizi düzelteceğiz. En baş neden hukukun üstünlüğü ve buna bağlı yargının bağımsızlığını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“BİN YILLIK DEVLETİZ”

Dün gerçekleşen emniyetteki operasyonla ilgili gelen soruyu yanıtlayan İhsanoğlu, uzun zamandan beri emniyet mensuplarına, savcılara lekeleme kampanyası başlatıldığını söyledi. Yapılan operasyonlar hakkında bugüne kadar hiçbir makamın bir delil ortaya koymadığına dikkat çeken İhsanoğlu şöyle konuştu: “Her şeye rağmen vicdanlı hakimler var. Biz sırf 90 senelik Cumhuriyet değiliz. 1000 senelik bir devletiz. Bu bize yakışmaz. Bunu yapanlar ve yaptıranlar yine Türk adaletine başvuracaklardır. Adalet devletin temelidir. Bu devletin temelini çözerse bu memleket çöker. Yargı meselesi çok hassas bir mesele. Yargı ve adli işlere siyaset karışmamalı. Laiklik demek siyasetin dine dinin devlete karışamaması gerekmektedir. Yargının siyaset ilişkisinde bunu oturtmamız lazım. Eğer yargı siyasete karışıyorsa adalet olmaz. Hükümetimiz Gazze meselesinde yas ilan etti. Saygıyla karşılıyorum. Nutuklar attık bağırdık çağırdık ama bir torba kan bir kapalı konserve gönderemedik. Oraya gidecek yardım için iki kapı var siz o devletlerle kavgalısınız. İsrail’in bu saldırıları devam edecek.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.