TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakabey sonrası İzmir’i değerlendirdi

Körfez filosuna katılan yolcu gemilerinden ilki olan Çakabey’in ilk seferi ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gündemi değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2014 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çakabey sonrası İzmir’i değerlendirdi

YAĞMUR UYGUR

 Çakabey’in uzun süre bekletildiğini söyleyerek engellendiğinizi düşünüyor musunuz sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, “Gemimiz 84 gün önce geldi. Engellendiğimizi düşünmüyorum. Geminin belli bir kontrolden geçmesi için zaman harcadık. Doğrusu da budur. Dünyada ilk defa üretilen bir gemidir. Bunun deneme aşaması ve kabul aşamaları sürdü ve şu anda bitti, kullanıyoruz. Artık kalkıp negatif konuşmanın alemi yok” ifadelerini kullandı.

 BÖYLE SİSTEM OLMAZ

İl özel idaresinin kapatılması sonrası görev yerleri belirlenen bürokratların 18’inin kadro yok gerekçesi ile kabul edilmemesi konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan Kocaoğlu, “Elemanı gönderiyorsunuz, işi gönderiyorsunuz, dosyaları gönderiyorsunuz. Şu gayrimenkulleri bir görelim… Ne yapacaksınız? Bunların İzmir’in gayrimenkulleri. Kadroyu geri gönderdik, şu anda ihtiyacımız yok. Böyle bir sistem olmaz. Elemanı al, gayrimenkulü ben satayım… Yok böyle bir şey… Gayrimenkulü ben canımın istediğine vereyim. Yok böyle bir şey. İzmirliler ile birlikte yasal her türlü yolu kullanarak Özel İdaresi’nin yerel sermayesini, yerel servetini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne alacağız. Bu bizim hakkımız. Bu mallar İzmir’den kaçıyor mu? Hayır, kaçmıyor. Daha arsayı, tarlayı, söküp götürecek bir sistem kurulmadı… Umarız da kurulmaz. Bu mallar burada kalacak. ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin malı olarak kalacak. Bu mallar İzmir’de kalacak diyerek başka kurumlara vererek sonra da bunları yok, özelleştirme dairesi yok. TOKİ vasıtasıyla satmak kesinlikle karşı olduğumuz bir şeydir. Tekrar ediyorum, bunlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin malı olarak kalacak. biz her türlü hukuki mücadelemizi vereceğiz. Bu mallar yerel servettir, İzmirlinin malıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi binası nasıl İzmirlinin malıysa, İl Özel İdaresi’nin malı da İzmirlinin malıdır, yereldir. Yerel için kullanılacaktır. Genel idareye gönderildiği zaman, bu İzmir’in malı olmaktan çıkar. Doğrusu da budur, mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HUKUKİ MÜCADELE SÜRECEK

Konu ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Kocaoğlu, “İl Özel İdaresi’nin mal varlıkları ile ilgili vali yardımcısını aradım. Bize bir gün sonra liste vereceğini söyledi. Bunun üzerinden 10 gün geçti. Kendisi izine çıkmış. Pazartesi günü arayacağız, yeniden görüşeceğiz. Başından beri bizde Özel İdare’nin mallarının problem olacağı intibası var. İl Özel İdaresi’nin malları İzmir’in malı, İzmirlinin malı. Ve İzmir’de kalması gerekiyor. Sonuna kadar hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ

Stat yapımı konusunda ihale ve yer tesliminin yapıldığının hatırlatılması üzerine “Hukuki süreç başlayacak” diyen Kocaoğlu, “Bu statların yapılması doğru değildir. Kentin trafiğini göz ardı ederek stat yapılması doğru değildir. Stat yapılacak yer vardır. Güvenliği vesairesi var. Hem Gürsel Aksel’de, hem de Karşıyaka’da stat yapmak isteyenlerin ne gibi bir mantık taşıdıklarını anlayabilmiş değilim. Biz de hasbelkader on yıldır büyükşehir belediye başkanlığı yapıyoruz. Kent konusunda, planlama konusunda, trafik, ulaşım konusunda belli bir deneyimiz var, deneyimli kadrolarımız var. Biz de bunun nasıl çözüleceğiz ve hangi mantıkla yapıldığı konusunda kafamızda çok büyük soru işaretleri var. Bunun da hukuki mücadelesini vereceğiz. Kent bir bütündür. Kentin sahibi yetkilisi, kentin problemlerini çözen ve çözecek olan; İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediyenin kararı tartışılmadan emrivakilerle iş yapılıyor. Daha projeleri bile görmedik. Projeleri görmeden yangından mal kaçırır gibi stat ihalesine çıkmanın hiçbir mantığı yoktur. Stat yeri de bellidir. Daha önceden belirlenmiştir. İhtiyacı olan yere yapılır. Onlar yapmazsa biz yaparız diye de defalarca söyledik. Önümüzdeki hafta da spor bakanlığından randevu alıp, bu konuları da konuşacağız. gitmeden önce ve görüşmeden sonra İzmirli hemşerilerimizi bilgilendireceğim” yanıtını verdi.

 YILDIRIM’A TEŞEKKÜR EDERİM

Başkanlık yarışı ardından Ankara’ya dönen Binali Yıldırım’ın “Gözüm kulağım İzmir’de” sözlerini de değerlendiren Başkan, “Çok iyi. Kendisine teşekkür ediyorum. Gözünün kulağının İzmir’de olması bir İzmir milletvekili olarak son derece önemli ve kıymetli. Bu İzmir’in projelerini merkezi hükümette takip edeceği ve oradaki onayları çıkaracağı anlamına geliyor. Ben böyle anlıyorum. Kendisine de buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.