TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak’ta müzelere Pekdaş ayarı

Konak’ta belediye başkanının sevdiği değil, halkın talepleri doğrultusunda, herkese eşit kültür ve sanat imkanı sunacağım diyerek yola çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve gelir gelmez sözünü tutmak için çalışmalara başladı

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2014 06:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Konak’ta müzelere Pekdaş ayarı

FEYZİ MİRHANOĞLU - Eski belediye başkanı Hakan Tartan döneminde hizmete açılan ve “Türkiye’de İlk” olarak duyurulan beş müzede indirim kararı alan Konak Belediyesi, yürürlükteki ücret tarifesini kaldırarak vatandaşların müzelerden ücretsiz faydalanmasını sağlayacak.

BEŞ MÜZEDE GEÇERLİ OLACAK

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın butik müzecilik anlayışı ile ilçenin çeşitli bölgelerinde hizmete açtığı ve “Türkiye’de ilk” olarak nitelenen tesislerden daha fazla vatandaşın faydalanabilmesi için hazırlıklara başlayan Konak Belediyesi, örnek olacak bir uygulamayı da hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlçede faaliyet gösteren Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Kadın Müzesi, İzmir Mask Müzesi, İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi, İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde uygulanan ücret tarifesinin kaldırılarak, yerine “Ücretsiz müze” döneminin başlatılması için kolları sıvayan belediye yönetimi bu doğrultuda çalışmalarını da tamamlama aşamasına getirdi. Önümüzdeki günlerde kesinlik kazanması beklenen değişiklik hayata geçtiğinde, İzmirliler işletmesi Konak Belediyesi tarafından üstlenilen müzelerden tamamen ücretsiz olarak faydalanabilecek.

KONAK’TA FIRSAT EŞİTLİĞİ

Belediye meclisinin onayına sunulacak proje uyarınca, yürürlükteki tarife gereği tam 4 TL, aile 5 TL, öğrenci 2 TL, indirimli öğrenci 1,60 TL, indirimli tam 3,20 TL olan bilet fiyatları ise kaldırılacak ve müzelere giriş ücretsiz olacak. İlçe genelinde faaliyet gösteren butik müzelerin 09:00-18:00 olan ziyaret saatleri ise aynen devam edecek ve Pazartesi günleri olarak belirlenen tatil günlerinde tesisler yine kapalı olacak.

SOSYAL DEMOKRAT MÜZECİLİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Belediye yetkilileri, hayata geçecek söz konusu yenilikle birlikte ziyaretçi sayısında artış beklendiğini belirtti. Yetkililer, “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız doğrultusunda fırsat eşitliği yaratmak için bir süredir üzerinde çalıştığımız bu projeyi hayata geçirme kararı aldık. İlçemiz Konak’ta ve İzmir’de farklı sosyal ve ekonomik düzeye sahip birçok kesimden vatandaş yaşıyor. Amacımız, herkesin sunduğumuz imkanlardan eşit şekilde faydalanabilmesi ve bu güzel çalışmalarımızla bugüne kadar tanışmamış olan vatandaşlarımızın da kültür sanat faaliyetlerimize katılım oranının yükselmesi. Müzelerde başlayacağımız bu yeni uygulama ile birlikte vatandaşların da yoğun ilgisini bekliyoruz. Uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.