TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göğüs kafesindeki 3 kg’lık tümörden kurtuldu

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ağrı ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran 73 yaşındaki hasta H. Manavoğlu, göğüs kafesinin üçte ikisini dolduran tümörün alınmasıyla sağlığına yeniden kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 09:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göğüs kafesindeki 3 kg’lık tümörden kurtuldu

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne hasta H. Manavoğlu (73), göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvurmuştur. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, “Hastanın yapılan tetkikleri sonunda liposarkom (ender görülen yumuşak doku tümörü) adlı bir tümörün olduğu belirlenmiştir. Göğüs kafesinin üçte ikisini dolduran tümör, hastanın nefes alıp vermesini engellemekte ve oluşturduğu baskıyla kalbi nerdeyse çalışamaz duruma getirmiştir. Doktorlar hastanın hayati bu durumu karşısında, acil ameliyat kararı alarak hastayı 08.09.2014 tarihinde operasyona almışlardır” denildi.

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Doç.Dr. Şeyda Örskaya başkanlığında başarılı bir ameliyat gerçekleştiren iki cerrahi ekibi hastanın göğüs kafesinin altından 3 kilo 110 gr büyüklüğünde ki kanserli dokuyu alarak hastanın yaşama tutunmasını sağladılar. Halen tedavisi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’de devam eden hastanın durumu her geçen gün iyiye gitmektedir. Hasta H. Manavoğlu yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade ederek,  tüm ekibe teşekkürlerini dile getirmiştir.

RİSKLİ BİR AMELİYATTI

Doç.Dr. Şeyda Örskaya bu büyüklükte göğüs tümörü dünya literatüründe ki birkaç olgudan biri olduğunu ifade ederek, hastanın operasyon sonrası genel durumu iyi olduğunu bilgisini vermiş,  büyük kanserli dokunun kalbin ve akciğerlerin fonksiyonlarını önemli ölçüde kısıtladığı tespit ettik ve ameliyat kararı aldık, riskli bir ameliyatı, başarıyla gerçekleştirdik, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum şeklinde duygularını ifade etmiştir.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.