TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ölüm yolunda bir can daha gitti”

Zeytinalanında karşıdan karşıya geçmek isterken yaşamını yitiren Necmi Dabağ, ölüm yolunun son kurbanı oldu

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ölüm yolunda bir can daha gitti”

YAĞMUR UYGUR

İzmir’in Urla İlçesi Zeytinalanı mahallesinde Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı ölüm yolu haline geldi. Önceki gece 22: 45 sıralarında Çamlıçay Mahallesi Muhtarı’nın eşi olduğu öğrenilen Necmi Dabağ’ın karşıdan karşıya geçmek isterken feci şekilde can vermesiyle yeniden gündeme gelen ölüm yoluna yetkililerin çare bulması bekleniyor.

Yerleşim yeri içinde kalan ancak bölünmüş yol olmadığı için İzmir - Urla arasında seyahat eden araçların hız kesmeden geçiş yaptıkları 4 şeritli yolda her gün kaza atlattıklarını ifade eden Zeytin alanı Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın konu ile ilgili Kaymakamlığa bilgi verdiklerini söyledi. Üç yıl önce yapımı tamamlanan yolda trafik ışıklandırmasının yakın zamanda yapıldığını hız sınırının düşürüldüğünü Anlatan Muhtar Aydın bu önlemlere rağmen araçların kurallara uymadığını ve kazaların yaşandığını söyledi. Bazı araçların 260 Km hızla geçtiğine şahit olduklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın, “Yapılan yol bölünmediği için kazalar yaşanıyor. UKOME’de bölünmüş yol olarak görülüyor. 3 yıl önce yapılan bu yolda karşıdan karşıya geçen yayanın can güvenliğini temin edeceği bir yer yok. Yaya yolun yarısına geldiğinde bekleyeceği bir alana sahip değil” dedi.

AYDINLATMA DA YETERSİZ

Son kazanın önceki gece yaşandığını anlatan Aydın, “Önceki akşam Çamlıçay Mahallesi Muhtarı arkadaşımız Makbule Dabağ’ın eşi Necmi Dabağ karşıdan karşıya geçerken hızla gelen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Buraya radar konmasına rağmen herhangi bir değişiklik yok. Hız sınırı 50 km burası için düşük geliyor. Ancak 70’in üstü de çok yüksek. Yol kenarında aydınlatmalar da yeterli değil. Akşam saatlerinde ve gece karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşları sürücüler yolda göremeyebiliyorlar. Hızlı da geliyorlarsa kaza kaçınılmaz oluyor. Yol açıldığında beri 5 in üzerinde ölümlü kaza oldu” şeklinde konuştu. Konu ile ilgili gerekli yerleri bilgilendirdiklerini ve destek beklediklerini ifade eden Muhtar Aydın bölge sakinlerinin can güvenliğinin sağlanması için yetkilileri göreve davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.