TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alzheimer olmamak için zihninizi zorlayın

Dünya Alzheimer Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği “İzmir Unutma” etkinliği Karabağlar'da gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alzheimer olmamak için zihninizi zorlayın

Karabağlar Devrim Mahallesi ve Basın Sitesi Mahallesi muhtarlıklarında Alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla “İzmir Unutma” etkinliği düzenlendi. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, belediyesi meclis üyeleri, Karabağlar Sosyal İşler Müdürü Pelin Erda, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Doç.Dr. Nil Tekin ve gönüllüler hastalıkla ilgili broşürleri dağıttılar, vatandaşları bilgilendirdiler. Etkinlikte İzmir’de 6-7 bin civarında Alzheimer hastası olduğuna dikkat çekildi ve hastalık karşısında vatandaşlar bilinçlendirildi. Yaşlı nüfusun yoğun olarak bulunduğu Karabağlar'da hastalıktan farkındalığın artması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Nil Tekin, Alzheimer'ın Türkiye'de 60 yaş üzerinde yüzde 10, 80 yaşın üzerinde ise neredeyse her 10 kişiden birisinde görüldüğünü ifade etti. İzmir'de 6-7 bin civarında Alzheimer hastası olduğuna dikkat çeken Tekin, “Hastalık kişiliği değiştirir.  İnsanlar günlük basit işleri bile yapamaz hale gelirler. Bu hastalığı en iyi anlayan insanlar onlara bakanlardır. Bu hastalık hem zor hem de psikolojik ve ekonomik boyutları ağırdır” dedi.

UYKUYA DİKKAT EDİN

Alzhemir hastalığının nedeninin henüz tam olarak bilinmediğine dikkat çeken Nil Tekin, Alzheimer'den korunmak için şu önerilerde bulundu: “Zihinsel olarak zorlayıcı ve ilginç aktivitelerle meşgul olun. Yeterli uyuyun. Beynin bilgi ve deneyimleri uzun süre hafızaya kaydetmesi gereklidir. Stresi azaltın, fiziksel aktiviteleri sürdürerek beynin daha etkili çalışmasını sağlayın. Sosyal ilişkiler içinde olun. Araştırmalar çeşitli sosyal ağ içinde olan kişilerin daha sağlıklı kaldığına işaret etmektedir.”

GÜNDÜZ BAKIMEVİ İSTEDİLER

Alzheimer'ın yalnızca hastayı değil tüm aileyi ve bakım verenleri etkilediğini söyleyen Alzheimer Derneği gönüllüleri ise belediyeden gündüz bakımevleri açmasını istediler. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.