TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa yoluna bağlayacak 25 metre genişliğindeki yeni ulaşım yoluna ilişkin açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru

EMİNE ŞEKER - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa yoluna bağlayacak 25 metre genişliğindeki yeni ulaşım yolunun çalışmalarına start verdi. Yol tamamlandığında araçlar hem Bornova’nın merkezine hem de çevre yollarına, üniversite ve hastane kavşaklarındaki yoğun trafiğe takılmadan girebilecek.

HALEN AYNI AZİZ'İM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ni Manisa yoluna bağlayacak bu çalışmanın büyük bir proje olduğunu ve yıllardır uğraştıklarını dile getirerek, Milli Savunma Bakanlığı, Ege Ordu Komutanlığı nezdindeki temaslarından ötürü eski Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır'a teşekkür etti.  Kocaoğlu, “Yapılan saldırıların şahsımdan değil makamın büyüklüğünden kaynaklanıyor. Siyasette rakiplerimiz, siyasi parti içinde paçamızdan çekmek isteyenler her zaman olabilir. Gazetelerde, basında fısıltılarla yıpratmaya çalışabilirler. Bizim yıpratılmamız Aziz Kocaoğlu ve onun büyüklüğünden gelmemektedir. Ben, Bornova’da Mustafa Kemal Caddesi üzerinde buzdolapçılığı yapan birisiyim. Halen aynı Aziz'im. Bu saldırı makamdan gelmektedir. Makama yapılan saldırı ‘bu buradayken bize de koltuk düşmez’ mantığından gelmektedir” dedi.

HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ

Kendisine yapılan saldırılara karşı ‘sahip çıkma’ mantığı ile hareket edilmesini isteyen Kocaoğlu, “Mademki bir yürüyüş yapıyoruz, mademki doğruya, aydınlığa yürüyoruz hemşerilerimizin bize sahip çıkması lazım. Zaten bize de hangi dedikodunun üzerimize yapışıp yapışmayacağını biliyorsunuz. 2011 yılında kalkınan dördüncü kent oldu. Bunun arkasından 2102 Aralık ayında ‘ayın belediye başkanı’ seçildik. Şu anda 2 bin belediye başkanı arasında yapılan seçimde son 25’e kaldık.  Biz İzmir’e hizmet ederek çalışmalar yapıyoruz. Dışarıdan bakan insanlar, yerel yöneticiler değerlendirme yapıyor. Torpilsiz ve iltimassız vatandaş bizi bu makamlara getirdi.  Doğru bildiğimiz yolda hep birlikte yürüyeceğiz. Hep birlikte doğruyu göstermek zorundayız. Daha çok çalışıp, daha çok layık olmak durumundayız” şeklinde konuştu.

DEVİR SADECE HİZMET DEVRİ DEĞİL

Kocaoğlu, belediyeciliğin sadece hizmetle sınırlı olmadığını ifade ederek, “Devir sadece hizmet devri değil. Devir onuruna, haysiyetine, kişiliğine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkma devridir. Biz belediye başkanları ile bu yürüyüşümüze hiç göz kırpmadan devam edeceğiz. Bunun başında özel idare malları, çöp bertaraf tesisi, ihalelerin bekletilmemesi var. 2019 Mart’ında raylı sistem hattı çok ileri noktalara geldi. Beş yıl sonra 240 kilometre metro olacak. Türkiye’nin en donanımlı opera binası Karşıyaka’da yapılacak. Yeni Fuar Alanı’ndaki çalışmalar bitiriliyor. İzmir geçmişte yaşadığı durağanlığı ortadan kaldırabilir. Tarihi mekanların restorasyonu, çalışmalar ile kültür, tarih alanında önemli işler yapılıyor. Kentsel dönüşümde şu anda altı, yedi noktada çalışıyoruz. İzmir yüzülebilir Körfez’i, çevre yatırımları ile çok daha iyi noktalara gelecek.  İzmir Türkiye’nin vazgeçilmez lokomotif kenti olmaya adaydır” diye konuştu.

İZMİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Projenin hayata geçmesinde emeği geçen eski belediye başkanlarına da teşekkür eden Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yol hepimizin hayaliydi. Yol sorununa çözüm bulunması gerekiyordu. İzmir’in trafiğini rahatlatacak en ideal çözüm buydu. Ayrıca Bornova Çayı üzerinde Homeros’u yaptık. Mümkün olduğu kadar araba girmemesini sağlamaya çalışıyoruz.  Yürüyüş yollarında düzenleme yapıyoruz.  Ayrıca Bornova’da ulaşıma dair önemli çalışmalar var. Metronun projesi de tamamlanıyor. Bu yol önemli bir arter.  Emeği geçen belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Kamulaştırma sorunu bir masada etrafında bir saatte çözüldü. Burada Bornova’nın mertliği, benim Bornova’yı tanımam gerekçeleri var.”

ŞİMDİ ÇOCUKLARIMI YETİŞTİRİYORUM

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ise yaptığı açıklamada, Bornova ve İzmir için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. ‘Bornova Bizim Evimiz’ diyerek yola çıktığımız belediye başkanlığında altıncı ayı dolduruyorum. Doğup büyüdüğüm yerde şimdi çocuklarımı yetiştiriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova’ya önemli yatırımlar yaptı. İlçemize yollar yapılırken metro geldi. Metronun Bornova Merkezi’ne gelmesine bekliyoruz.  Alsancak’ın Kordon’u, Güzelyalı orada yaşayanlar için neyse Aşık Veysel Rekreasyon Alanı bizim için odur. Yine ilçemizde spor yatırımları yapılıyor. Biz, Bornova Belediyesi olarak da ayrı çalışmalar yapacağız. Özellikle duvarın yıkılması ile sadece Bornova değil İzmir’in trafiği rahatlayacaktır. Biz de köylerimizde kırsal kalkınma çalışmalarını yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ülkemizin onurudur.  Emeği geçen herkese proje için teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Bornova 57. Topçu Tugayı’nın duvarları törende yıkıldı. Çalışmaların bir ay içinde son bulacağı ve yolun tamamen ulaşıma açılacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.