TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Behçet Uz yöneticisine suç duyurusu

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Türk Sağlık Sen üye ve temsilcilerine ilişkin olarak Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Behçet Uz yöneticisine suç duyurusu

HALİSA TOPRAK

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şb. Başkanı Ahmet Doğruyol, “Bugün, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri sendikaları yasasının TBMM’de kabul edildiği gün. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları yasasının kabul edildiği gün olan, 25.06.2001 tarihinden bu yana, hatta ortada yasa yokken dahi, memur sendikacılığı hiçbir dönemde bu kadar siyasi müdahalelere, etik dışı davranışlara, baskıya, tehdide, yalana, iftiraya maruz kalmamıştır. Elbette sendikalar arasında rekabet mücadele olacaktır. Bundan daha doğal bir durum da olamaz. Bu mücadele sendikacılık adına çalışanlar adına etik kurallar içerisinde yapılmalıdır. Bu mücadele çalışanların hakkını hukukunu aramak adına değil de, idarecileri bürokratları kullanarak sendikal faaliyet yürüten diğer sendikalara ve üyelerine baskı yaparak görev yerlerini değiştirerek, görevden alarak, yapılıyorsa o kurumda ne iş barışı kalır, ne de vatandaşa sağlıklı hizmet verilebilir” dedi.

“HİÇ BİR DÖNEMDE BU KADAR KÖTÜ YÖNETİLMEDİ”

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Türkiye’de pek çok kurumda şahit olunan durumun bir örneği yaşandığını söyleyen Doğruyol açıklamasına şöyle devam etti: “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi hiçbir dönemde bu kadar kötü yönetilmemiştir. 663 Sayılı KHK’nin bir bayram tatilinde uygulamaya konulmasıyla profesörün başhekim olduğu kuruma profesörün üstüne dahiliye uzmanı yönetici olarak getirilmiş ve yanlışlar zinciri başlamış, ardından sırasıyla başhekimin, hastane müdürünün, baş hemşiresinin pek çok servis sorumlusunun görevden alınması ve yıllardır aynı işi yapan pek çok personelin sadece sendikal endişelerle görev yerlerinin değiştirilmesi kurumda çalışma huzuru bozmuştur. Görevden alınanların yerine getirilen idarecilerin yerine getirilenlerin, hastane yönetimi konusunda uyguladıkları yenilikler maalesef kurumun ve personelin lehine değil, aleyhine olmuştur. Pek çok üyemizin de görev yerleri değişik gerekçelerle değiştirilmiştir. 14 Mart Tıp Bayramı’nda üyelerimizin iş bırakması neticesinde sadece üyelerimizden savunma istenmiştir. Kurumdaki bir başka sorun da hastane bahçesine araçların alınmaması sonucunda personeldeki huzursuzluktur. Kurum hizmetlerinde kullanılmak üzere ihaleyle kiralanan araçları bazı yöneticiler özel işlerinde kullanmaktadırlar. Malum sendika yöneticileri maalesef kurumlarımızda devlete ve millete faydalı yöneticiler yerleştirmek ve desteklemek yerine, idarecilerimizin kendilerine göre başarı kriteri sendikalarına destek verip vermedikleri hususuyla ilgili olmaktadır. Pek çok idarecinin başarı kriteri malum sendikaya verdikleri destekle ölçülmektedir. Ve siyasilerimizde maalesef bu duruma göz yummaktadırlar.”

SENDİKA, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Saydığı gerekçelerden dolayı, Hastane yöneticisi, Hastane İdari Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü hakkında Cumhuriyet Savcılığına Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, sendikalar kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma ile ilgili 2014/57154 hazırlık numaralı suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Doğruyol, “Sayın Başbakanım, Sayın Sağlık Bakanım, bu uygulama doğru bir uygulama değildir. Bölücü yıkıcı olmayan, hangi siyasi partiye oy verirse versin, hangi dinden hangi ırktan, hangi milletten mezhepten olursa olsun, Türküyle, kürdüyle, alevisiyle, sünnisiyle, rumuyla, ermenisiyle bizim topraklarımız üzerinde doğmuş bizim topraklarımız üzerinde yaşayan herkes bizim vatandaşımızdır. Lütfen ayrıştırmayalım birleştirelim. Bizim ayrıştırmaya ötekileştirmeye değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.