TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güven, ‘olmayan’ kadın seyirciyi sordu

Cezalı maçların yok sayılan kadın izleyicisi Meclis’e taşındı

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güven, ‘olmayan’ kadın seyirciyi sordu

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven,  Meclis’e kadın haklarıyla ilgili güncel, bir o kadar da çarpıcı bir soru önergesi sundu. Seyircisiz oynama cezası bulunan maçlara yalnızca kadınların izleyici olarak alınmalarının kadınların ‘yok sayılmaları’ yanında aynı zamanda kadınlara da bir saygısızlık olduğunu dile getiren Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a verdiği iki adet önerge ile soruna dikkat çekti.

ONUR ZEDELENMİYOR MU?

CHP İzmir Milletvekili Güven, Bakan İslam’a, “Spor Bakanlığı tarafından seyircisiz oynama cezası bulunan maçlara yalnızca kadınların izleyici olarak alınmaları kadınların ‘yok sayılmaları’ demek değil midir, kadınlar cezalı maçların olmayan izleyicileri midir, bu durum kadınların onurunu zedelemez mi?” sorularını yöneltirken; Bakan Kılıç’a da benzer soruların yanında, “Bakanlığınızca seyircili oynanan, cezasız ve kadınların var sayıldıkları müsabakalara daha çok kadın izleyici gelebilmesi için kadınlardan bilet bedeli alınmaması düşünülmekte midir?” diye sordu.

TOPLUMSAL TRAVMA

Güven,2011-2012 sezonunda seyircisiz oynama cezası uygulanan maçlara kadınların bedelsiz alınması uygulamasının başlatıldığını hatırlatarak, “Kadın ve on iki yaş ve altı çocukların yok sayıldığı bu uygulamanın çok normal bir şekilde futbol camiası ve haber bültenlerinde dile getirilmesi toplumsal bir duyarsızlaştırmanın da göstergesidir. Bu durum bedava bir kilometreyi aşan bilet kuyruklarının da olması ayrı bir üzücü durumdur. Ülkemizde özellikle erkek çocuklarda küçük yaşta futbolla ilgilenme oranının yüksekliğine bakılırsa zihinlerdeki ‘yok sayma’ olgusunun bu uygulama ile küçük yaşta empoze edildiğini görebiliriz. Şimdi olduğu kadar ileride de travmayla sonuçlanacak kadar önemli olan bu meseleyi iki bakanın da bu zamana kadar düşünemedilerse bile dikkate almalarını bekliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.