TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EGE’de Bugün’e DAGAB ziyareti

İzmir’de bulunan 22 Doğu ve Güneydoğu ilinden göç ederek gelen vatandaşların üst çatı kuruluşu olan, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Birliği yeni kurulmasına rağmen aktif bir şekilde çalışıyor. Birlik son olarak gazetemiz İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2014 06:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EGE’de Bugün’e DAGAB ziyareti

MEHMET EMİN YENİAY

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Doğan Bayram ile DAGAB Kadın Kolları Başkanı Suna Yasak, EGE’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişişinde bulunuldu.

Eğitime verdiği önemi her platformda dile getiren EGE’de Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan, “Eğitim için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm enerjimizi Mardin için harcıyoruz.

Mardin’in geleceği için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde özel bir oturum gerçekleştirdik ve Mardin’in 40 yıllık su sorununun çözülmesinde yardımcı olduk. Artuklu Üniversitesi’nin kurulması için her türlü girişimde bulunduk ve üniversite şuan Mardin’in gelişmesi için önemli bir paya sahip” dedi.

“ETLE TIRNAK GİBİYİZ AYRIŞMA OLAMAZ”

Toplum olarak kardeşlik bağlarının ne kadar derin olduğuna dikkat çeken Arslan, “Ülkenin her karışında şehit kanı var. Bu kan; Doğu, Batı Arap, Türk, Kürt olmaksızın hepimizin ecdadının kanıdır. Tüm ülkede emeğimiz var, toplum olarak etle tırnak gibiyiz artık ayrışmamız söz konusu olamaz bile” ifadesini kullandı.

Halkın artık duyarlılık gösterdiğini belirten DAGAB Başkanı Bayram, “İllerin kalkınması için iş adamları Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinin gelişimi için yönelmeye başladı. Biz birlik olarak doğu ve batının kaynaşması için alt yapıyı sağlamaya hazırız, toplum için köprü vazifesi yapabiliriz. Tatvan ve civar ilçeleri ziyaret edeceğiz onların sorunlarını dinleyeceğiz problemlerimizi paylaşarak dayanışma içerisinde çözeceğiz, memlekete sahip çıkılmazsa sahipsiz kalır” diye konuştu.

Bayram, “İzmir içinde girişimlerimiz var,  DAGAP hatıra ormanı kurulması için çalışmalar başlattık İzmir’in yeşil doğasına katkımız olsun diye. Ayrıca kentsel dönüşümün sağlıklı ilerlemesi için ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için, ücretsiz kentsel dönüşüm programları yapıyoruz” dedi.

26 EYLÜL'DE KARDEŞLİK BULUŞMASI

Bayram sözlerini şöyle tamamladı, “Uzun yıllardır Türkiye’de yaşanan olaylardan dolayı boşalan köylerimize geri dönüş için yasa çıkartıldı bu konuda halkı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için destek veriyoruz. Köye dönüşümler sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için katkımız olursa, ülkemize hem sosyolojik hem de ekonomik katkı sağlamış oluruz.

Kardeşliğimizi geliştirmek ve pekiştirmek için 26 Eylül’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda etkinlik düzenleyeceğiz. Yapacağımız kardeşlik buluşmasına, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a davet gönderdik. Burada DAGAB’ın kuruluş amacını anlatma fırsatını yakalamış olacağız”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.