TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

129 Sanıklı İzmir Büyükşehir davası 2 Eylül’e ertelendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarının yargılandığı 129 sanıklı Büyükşehir Davası’nın 9’uncu celsesi tamamlandı. İZBAN tanıtım filminde yer alan raporların genişletilmesine karar verildiği davanın bir sonraki duruşması da 2 Eylül 2014 tarihine ertelendi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
129 Sanıklı İzmir Büyükşehir davası 2 Eylül’e ertelendi

HALİDE DEMİR

 İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Diyarbakır’daki KCK davasını da yürüten Hakim Menderes Yılmaz başkanlığında görülen davada, 13.30 sularında başladı.

 BİLİRKİŞİ RAPORU YENİDEN OLUŞTURULACAK

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 129 sanığın tamamına yakını da yerini aldıktan sonra başlayan davanın açılışında 90 saniye süren İBAN tanıtım filmi için verilen bilirkişi raporlarına dair görüşünü sunan mahkeme heyeti, soruşturmanın genişletilmesi ve rapordaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla sanıklardan görüş alınarak yeni bir bilirkişi raporu oluşturulmasına karar verdi.

 DİSK BAŞKANI DESTEK İÇİN ADLİYE ÖNÜNE GELDİ

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da Başkan Kocaoğlu’na destek vermek amacıyla katıldığı duruşmada mahkemeye taleplerini sunan sanık avukatları da bilirkişi dosyasının UYAP’a yüklenmemesi nedeniyle rapora ulaşıp yeterli incelemeyi yapamadıklarını kaydederek ek süre istedi.

 AVUKATLAR GÖREVSİZLİK TALEBİNDE BULUNDU

 Savunma avukatları, dosyanın 6526 Sayılı Yasa ile oluşturulduğuna dikkat çekerek, iddianamenin özel yetkili mahkemelerin görev kapsamında olduğunu ve davanın asliye ceza mahkemesine gönderilmesi gerektiğini de belirtti ve görevsizlik talebinde bulundu.

HAKİM GÖREVSİZLİK TALEBİNİ REDDETTİ

Talepleri dinleyen mahkeme heyeti adına konuşan Hakim Menderes Yılmaz, yarım saat ara verdiği duruşmanın ardından , avukatların görevsizlik talebini reddetti ve bilirkişi raporlarının yok hükmünde sayılması talebine de olumsuz yanıt verdi. Hakim Yılmaz ve mahkeme heyeti, duruşmanın da 2 Eylül 2014 tarihine ertelendiğini açıkladı.

 UMUDUMUZU YİTİRMEDİK

Duruşma çıkışı kısa bir açıklama yapan ve umutlarını yitirmediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Süreci izleyeceğiz. Bakalım, hakkımızda hayırlısı olsun. Daha çok gidip geleceğiz, öyle görünüyor. Duruşmalar şimdiye kadar 2-3 ay ileriye atılıyordu şimdi 6 ay ileriye ertelendi. 2 Eylül’de yine geleceğiz. Mahkeme değiştiği için araştırmaya sıfırdan başlanıyor. İnşallah bir daha mahkeme değişmez de yine sıfırdan başlamayız. Süreç inşallah bir süre sonra sonuçlanır. Biz de arkadaşlarımızla beraber huzura kavuşuruz. Biz umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik” açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.