TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, başbakanlıktan vazgeçmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Erdoğan adaylık beyanında bulunduğuna göre daha fazla haksız rekabete neden olmadan, başbakanlık görevinden ayrılacak erdemi göstermelidir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2014 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan, başbakanlıktan vazgeçmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Erdoğan adaylık beyanında bulunduğuna göre daha fazla haksız rekabete neden olmadan, başbakanlık görevinden ayrılacak erdemi göstermelidir” dedi

MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yapılan anketlerle milletin iradesinin çarpıtılmak istendiğini savunarak, “10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanı seçimine çok az bir süre kala Başbakanı şişirmeye, öne çıkarmaya, şimdiden kazandığını ilan etmeye görevli kukla anketçiler, süreci manipüle etmek için her tezviratı tedahüle sokmuşlar. Gelecekleri ve varlıklarını Başbakan Erdoğan’dan gören yerli ve yabancı asalakların cumhurbaşkanlığı seçimini sabote etmek ve algıları saptırmak için çok çirkin şekilde kurgulanan kara propagandaya bel bağladıkları anlaşılmaktadır” diye konuştu.

“HAYATİ BİR SINAV”

Başbakan’ın adaylığının meşruiyet ve ahlakiliği üzerinde durmak istediğini belirten Bahçeli, “Cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuruların süresi 3 Temmuz 2014 günü saat 17’de dolmuştur. Şuan itibariyle cumhurbaşkanı adayı olarak üç ismin ön plana çıktığı anlaşılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yapılan cumhurbaşkanı adaylığı başvurularına ait bilgi ve belgelerin Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesinin son günü ise 4 Temmuz’dur. Bu süre dün itibariyle tamamlanmıştır. 8 Temmuz Salı günü ise, cumhurbaşkanı geçici aday listesi Resmî Gazete'de yayımlanacak, aynı zamanda buna karşı yapılacak itirazlar da başlayacaktır. 11 Temmuz Cuma günü de cumhurbaşkanı seçimine katılacak adayların kesin listesi Resmî Gazete'de duyurulacak ve böylelikle süreç tam olarak işlemeye başlayacaktır. Buradan anlaşılacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı diğer adaylar gibi henüz kesinleşmiş değildir. Artık bundan sonra tüm sorumluluk, tüm yetki Yüksek Seçim Kurulu’ndadır. YSK bugünden itibaren tarih ve millet huzurunda hayati bir sınav verecektir. Biz başından beri, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olamayacağına vurgu yaptık, bunu delilleriyle ortaya koyduk. Cumhurbaşkanlığının Cumhuriyetin temel değerleri ile çatışan, milletin birlik ve beraberliğiyle çarpışan, devletin temel kurumları ile cebelleşen bir şahsın sığınağı olmayacağını söyledik. Devletimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Atatürk’ün Çankaya’sına kendilerini layık görenlerin bu gerçekleri dikkate almak zorunda olduğunu hatırlattık. Ayrıca başörtüsü konusunu bir istismar aracı olarak siyaset borsasına taşıyanlardan ve cumhurbaşkanı seçimi sürecinin malzemesi olarak kullanmaya çalışanlardan cumhurbaşkanı olmaz dedik. Türkiye’yi kutuplaştırandan, milleti 36 etnik parçaya ayırandan cumhurbaşkanı olmaz dedik. Şehitlerin vebalini ve kanını taşıyan bebek katiliyle müzakere yapandan, teröristlere kucak açandan cumhurbaşkanı olmaz dedik. Hukuka saldırandan, adaletten kaçandan, rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat gerenden cumhurbaşkanı olmaz dedik” ifadelerini kullandı.

“YSK DETAYLI İNCELEMEYİ YAPACAKTIR”

Adaylığı sorunlu olanın sadece Başbakan olmadığını ifade eden Bahçeli, “HDP Eşbaşkanı olan zatın bölücü terör örgütü PKK’yla bağ ve bağlantısı gün gibi meydandadır. Türkiye’ye düşmanlık besleyen, Cumhuriyet’e diş bileyen, milletin varlığına ve birliğine saldıran bu PKK’lının cumhurbaşkanı adaylığı yasalara aykırı olmakla kalmayıp, milli ruha hakarettir. Ümit ederim ki, YSK bunu da değerlendirmeye alacak, terörün kuyruğu olmuş, bölücülüğün dümeninden tutmuş bu Eşbaşkan hakkında detaylı ve ayrıntılı incelemeyi yapacaktır” dedi.

“TÜRKİYE FELAKETLE BİTECEK BİR YOLCULUĞA ÇIKMAKTADIR”

Başbakan Erdoğan’ın erkenden havaya girdiğini belirten Bahçeli, “Kırmızı, beyaz ve koyu mavi renklerin kullanıldığı kuvvetle muhtemel aşırma bir logoyla ve milletin adamı söylemiyle Çankaya yoluna koyulmuştur. ABD Başkanı Obama’nın 2008 seçim kampanyasında kullandığı logoyla çok benzerlikler taşıyan Başbakan’ın logosunda yeni Türkiye’nin doğuşu güneşin doğuşuyla, Erdoğan’ın hayatı yol ve yolculukla simgelenmiştir. Bilindiği üzere Başbakan telif ve patent hakkı gözetmeden proje, plan ve eser aşırmada marka bir isim olarak ün yapmıştır. Başbakan Türk milletinin güneşini perdelerken, kendisine yol açmakta, Türkiye hasımlarıyla sonu felaketle bitecek bir yolculuğa çıkmaktadır. Bizim açımızdan, bir siyasetçinin milletin adamı olması için önce adam olması, adamlığı öğrenmesi gerekmektedir” dedi.

“BAŞBAKAN’IN HİÇ Mİ EVİ OLMADIĞIDIR?”

Başbakan’ın YSK’ya verdiği mal bayanıyla ilgili MHP Lideri Bahçeli, “En son olarak Başbakan’ın YSK’ya verdiği mal beyanı her şeyi ayan beyan ortaya çıkarmıştır. Buna göre serveti üç yıl içinde 1 milyon lira, eski parayla 1 trilyon lira artış göstermiştir. Başbakan üç yıl içinde hangi yatırımı yapmış, hangi karlı işe girmiştir de serveti 1 trilyon lira artış göstermiştir? Aklımıza takılan bir başka konu ise Başbakan’ın hiç mi evi olmadığıdır? Manşetleri süsleyen saray gibi villalar kimin üzerinedir, araziler, arsalar kimlerin geçici tapusunda gizlenmektedir?” ifadelerini kullandı. (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.