TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna Hersek’te protesto

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Filistin ve halkı ile dayanışma amaçlı protesto düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 08:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bosna Hersek’te protesto

Başkentin tarihi Başçarşı'sında düzenlenen protestoya, aralarında Türk ve Filistin vatandaşların da bulunduğu çok sayıda Boşnak katıldı.

Protestonun organizatörlerinden Mohammad Hamad, 1967 yılından beri devam eden İsrail işgalini hatırlatarak, bunun modern tarihin en uzun işgali olduğunu söyledi.

Hamad, İsrail'in Filistin ve Kudüs'ü de işgal ettiğini belirterek, "Kudüs bir zamanlar tüm din ve milletlere açıktı, buraya gelen herkes iyi bir şekilde karşılanıyordu. Camide, kilise ya da sinagogda, kim nerede dua etmek istiyorsa, orada ediyordu. Fakat, İsrail işgali altında Filistin küçük parçalara ayrıldı, şehirlerimiz bölündü, ülkede yaşamak zor bir hale geldi" diye konuştu.

Saraybosna'da gerçekleştirilen yürüyüşün ve Kudüs ile dayanışma protestolarının dünyanın bir çok farklı ülkesinde de yapıldığını vurgulayan Hamad, bu şekilde, Filistin, Arap, Müslüman ve diğer tüm iyi insanların, Filistin halkına destek verdiğini göstermek istediğini söyledi.

Hamad, Dünyaya, Filistin ve Filistinliler'in yardıma ihtiyacı olduğunu duyurmak gerektiğini belirterek, "Ben Filistinli'yim fakat burada, Bosnalı, Hersekli, Türk ve diğer arkadaşlarımla Filistin'i unutmadığımızı göstermeye geldik. Filistin kalbimizdedir" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek'te yaşanan savaş zamanından beri burada yaşayan Filistinli Nur Hamad ise Saraybosna'da Filistin'i destekleyebildiği için gurur duyduğunu söyledi.

Grup, Başçarşı'dan, şehir merkezinde bulunan İskenderiye'ye semtine kadar yürüdü. Gazze`ye destek sloganlarının atıldığı, pankartların taşındığı yürüyüş sırasında Filistin bayrakları da açıldı. (AA/SARAYBOSNA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.