TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Önlem alınmayan kazalar, cinayettir”

Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi iş kazaları ile ilgili basın açıklaması yaptı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 10:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Önlem alınmayan kazalar, cinayettir”

EMİNE ŞEKER

İş kazalarına tepki gösteren Genel Sağlık-İş Sendikası (Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası) İzmir Şubesi basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Atmaca, şuan hayatta olmalarının iş kazalarında kendilerine sıra gelmediğini belirterek, “Ülkemizde 12 yıllık AKP iktidarının getirdiği ekonomik sistem ve çıkardığı yasal düzenlemeler en yüce değer olan emeği değersizleştirdiği gibi, en temel hak olan yaşam hakkını bile çalışanlara tanımamaktadır. Bunun somut örnekleri geçtiğimiz mayıs ayında Soma’da 302 işçimizin ve son olarak Ali Sami Yen’deki inşaatta 10 işçimizin katledilmesidir” dedi.

ÖLÜMLERE KADER DENİLİP HESAP SORULMUYOR

Göz göre göre gelen ve önlem alınmayan ölümlerin cinayet olduğunu iddia eden Atmaca, “Kendini dünya lideri sanan birisinin dediği gibi ölüm onların dünyasında bir ‘kader’dir bizim içinse madende de inşaatta da tedbirsizlik yüzünden daha fazla para kazanma hırsı yüzünden ölüme gönderilmek cinayettir. Dünyada lider olmak, balkonda kürsüde hamasi nutuklar atarak olmuyor. İllaki bir liderlik yapacaksak bu insanımıza verdiğimiz değerle olmalı. Ancak iktidar kudretini elinde bulunduranlar bu gücü halk için emekçi için değil onları sömürenlerden yana kullanıyorlar. İşçinin emekçinin köylünün nefes almasını sağlayacak, hayatlarını biraz olsun kolaylaştırıp yaşam standartlarını yükseltecek yasalar hiçbir şekilde gündeme gelmez, kanunlaşmazken Genel Sağlık-İş Sendikamız gibi emek örgütlerinin çağrılarına kulak verilmezken patronların, sermaye sahiplerinin çıkarına yasalar jet hızıyla kanunlaşmaktadır. Ayrıca bu şirketler yandaş olduklarından herhangi bir denetim ve yaptırım uygulanmamakta, ölümlere kader denilip geçilmekte kimseye hesap sorulmamaktadır. Patronlar emekçi kanı ile ceplerini doldururken gökdelenler gencecik insanların cesetleri üzerinde yükselmektedir, çıkardıkları yasalar halkı değil emekçiyi değil para babalarını düşünüp korumaktadır” şeklinde konuştu.

HESAP SORACAĞIZ

Atmaca, emekten, haktan ve hukuktan yana tavır aldıklarını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Madenlerimizde, inşaatlarımızda, baraj kıyılarımızda, derelerimizde ve ülkemizin her yerinde daha çok para kazanma hırsınızla bir türlü doyuramadığınız nefislerinizin sebep olduğu işçi ve doğa katliamlarınızın takipçisi ve halka anlatıcısı olacağız. Nefesimizi sürekli ensenizde hissedeceksiniz, hesap soracağız ve hesap vereceksiniz. Acımız büyük, iş cinayetlerinde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyor, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dilerken tüm halkımızı emeğine, ekmeğine, haklarına ve geleceğine sahip çıkmak için mücadeleye çağırıyoruz.”

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.