TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahçeli Yenilgi Üzerine Yenilgi Almakta

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP kurucularından Avukat İbrahim Faruk Evirgen, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından sonra Devlet Bahçeli ve MHP yönetimine çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bahçeli Yenilgi Üzerine Yenilgi Almakta

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkan Yardımcısı ve MHP kurucularından Avukat İbrahim Faruk Evirgen, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarından sonra Devlet Bahçeli ve MHP yönetimine çağrıda bulundu.

İbrahim Faruk Evirgen, yaptığı yazılı açıklamayla cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerde bulunan Evirgen “Sayın Bahçeli ya küskünleri toplamalı ya da milli iradenin önünü açıp istifa etmelidir! MHP Kongre yapmalı, dışarıda kalan ve ihraç edilen isimleri özellikle de partileşen liderleri kucaklamalı ve MHP vizyonunu yenilemelidir. Aksi taktirde ülke daha fazla zarar görmeden siyasetin önünü açmak adına istifa etmelidir.

BAHÇELİ YENİLGİ ÜZERİNE YENİLGİ ALMAKTA

Bahçeli 12 yıldır yenilgi üstüne yenilgi almaktadır. Dokuz seçim de bir arpa boyu ilerleyememiştir. Toplamda ise AKP karşısında 12. Seçim yenilgisini almıştır. Yaptığı kadro değişiklikleri halkın takdirin kazanmamış tabanda heyecan yaratmamıştır. Politika üretememiş partiyi genleştirememiştir” dedi.  2015 genel seçimleri öncesinde Bahçeli’ye bir görev düştüğünü belirten Evirgen, “Bu görev erdem gösterip küskün ve vizyon sahibi eski partilileri geri çağırmak onlarla kucaklaşmak olmalıdır. 9. MHP Kurultayında Genel Başkanlık için Devlet Bahçeli karşısında aday olan Muhafazakar Yükseliş Partisi’nin fikri lideri Sayın Ahmet Reyiz Yılmaz vizyonu ile dış dünyayı tanıyan duruşu ve üç yabancı lisan konuşan ülkemizin ender yetiştirdiği ekonomist ve siyasetten gelir ummayacak kadar şahsiyetli üstün meziyetlere sahip çok değerli ekonomi bilgisine sahip aktif bir girişimcidir” açıklamasında bulundu.

İNATTAN VAZGEÇİP İSTİFA ETMELİ

  Evirgen, Ortadoğu’yu çok iyi tanıyan Ahmet Reyiz Yılmaz’ın aynı zamanda medeniyetler barışını hedef alan “Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası” adlı doktrinin de yazarı olduğunu hatırlatarak, “Böyle insanları ihraç mekanizması ile partiden uzaklaştırmanın ağır sonuçları bugün ortaya çok daha iyi çıkmaktadır. Siyaset nitelikle yapılır. Görünen o ki nitelik olarak ortaya bir yeterlilik koyamadığınız için mağlubiyet üzerine mağlubiyet almaktasınız. Kendiniz dahi Erdoğan’ın karşısına çıkmaya cesaret edemezken bu insanların elinden iktidarı hangi kadro ve vizonla alacaksınız? Ya da bu millet için bir iyilik yapıp yenilen pehlivan güreşe doymaz inadından vaz geçip kesin olarak milli iradenin önünü daha fazla tıkmadan istifa etmelidir. Bahçeli hatalarını telafi etmeye sayın Yılmaz ile başlamalıdır. Sayın Bahçeli eğer bu deveyi güdecekse hatalarını telafi etmeye zaman kaybetmeden başlayarak önce bu insanları MHP de siyaset yapmaya gerekirse partileri le beraber MHP saflarına katılmaya davet etmelidir. Bunun yanı sıra aynı ağrı büyük birlik partisine de yapılmalıdır. Aksi durumda taban gereken değişimi zaten yapacaktır” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ İÇİN YOL AYRIMI GELMİŞTİR

  “BDP ile MHP arasında oy farkı kalmamış olması kabul edilir bir durum değildir” diyen Evirgen, şunları söyledi: “İnanılmaz bir realite ile karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini tanımayan bir anlayış bile genç kadroları meydanlara sürmek sureti ile MHP oylarına yakın oylara ulaşmayı başarmışken MHP içine düştüğü durumu başını kuma gömmek sureti ile inkara devam edemez. Devlet Bahçeli için yol ayrımı gelmiştir. Ya uzlaşı ve kucaklaşma ya istifa edip milli iradenin önünü daha fazla kesmeden siyasetin önünü açmalıdır.” (İHA/ANKARA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.