TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz

Türk Büro-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi Adli Yıl Açılışı sebebi ile adliye çalışanlarının sorunları hakkında açıklamalar yaptı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 06:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz

EMİNE ŞEKER

Adli Yıl Açılışı sebebi ile adliye çalışanlarının sorunları hakkında Türk Büro-Sen İzmir 2 No’lu Şubesi İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler önünde basın açıklaması yaptı.

HAYIRLI OLACAĞINA İNANMIYORUZ

Basın açıklamasını yapan Türk Büro-Sen İzmir 2 No’lu Adliye Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Sevim Gökalp, Yeni Adli yılın tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına hayırlı olacağına inanmak istediklerini ama ne yazık ki bunu yapamadıklarını vurgulayarak, “Bakanlığımızca, adalet mekanizmasının sadece Hakim ve Savcılardan oluştuğu düşünülmektedir. Her sene Adli Yıl açılışlarında hakim ve savcıların sorunları konuşulmakta, işin mutfağında çalışan adalet personelleri unutulmaktadır. Hakim ve Savcıların mesai arkadaşları olan, adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan Adalet çalışanları, Adli Yıl Açılış Törenlerinde dahi unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar. Mesai mefhumu gözetmeden, tozlu arşivler, dosya yığınları arasında, düşük ücretlere rağmen iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan; Zabıt Katipleri, Mübaşirler, Yazı İşleri Müdürleri ve Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanları, Adalet Bakanlığı’nca bugüne dek ‘gerçek anlamda bir kez bile hatırlanmanın’ sevincini yaşayamamışlardır. Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, tüm kesimler için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır. Sürekli belirli bir kesimin taleplerinin karşılanması halinde aksaklıklar giderilemez, çalışma barışı tehlikeye girer ve gittikçe büyüyen sorunlar çözümsüz kalmaya mahkum olur” dedi.

 

ADALET ÇALIŞANLARI YİNE GÖRMEZDEN GELİNDİ

Adalet çalışanlarının sorunlarının göz ardı edilmesi nedeniyle Türk Büro-Sen olarak, adalet çalışanlarının sorunlarını, gerek toplu pazarlık masalarında, gerek kurum idari kurullarında, gerekse alanlarda; kısacası tüm platformlarda dile getirdiklerini belirten Gökalp, “Bu sorunların çözümü için örgütlü gücümüzle demokratik mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu konuda 14 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasında 81 ilimizden adalet çalışanlarının katılımıyla ‘Adalet Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştay düzenledik. Çalıştay sonuçlarını kitapçık haline getirerek başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan, Adalet Bakanı, Adalet Bakanlığı Bürokratları, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve tüm Bakanlıklara ilettik. Aşağıda da belirttiğimiz başlıca sorunlara tüm girişimlerimize rağmen, ne yazık ki Adalet Bakanı ve Bakanlık Bürokratları kayıtsız kalarak, Adalet çalışanlarını yine görmezden geldi” ifadelerini kullandı.

 

ADALET ÇALIŞANLARI ADALET BAKANLI’ĞINA KÜSTÜRÜLDÜ

Gökalp, Adalet Çalışanları ile ilgili üzerinde hassasiyetle durulması gerektiği konulardan           bazılarını şu şekilde sıraladı: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. Maddesinde düzenleme yapılarak, Adalet Personeli için Adalet Hizmetleri Sınıfının oluşturulması, özlük haklarının düzeltilerek, işgal edilen kadro karşılığındaki diğer hizmet sınıflarının yararlandığı tüm haklardan yararlanmalarının sağlanması, Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı ile Yüksek Yargı Organlarının tüm personeline, Hakim ve Savcılarda olduğu gibi brüt maaşlarının yüzde 10'u tutarında yargı ödeneği ödenmesi, yardımcı hizmetler sınıfında tanımlanan ancak Genel İdari Hizmetler Sınıfı niteliği aranarak işe alman mübaşir ve hizmetlilerimizin Genel İdari Hizmetler sınıfına alınması ve ek göstergeden faydalanmalarının sağlanması, Adalet Personeline çalışmak zorunda bırakıldıkları fazla süreye ilişkin fazla mesai ücreti ödenmesi, ulaşım yardımının 4-C’li personele de yapılması, Adalet çalışanlarına fiili hizmet zammı getirilmesi, Adli Yıl açılış ayında tüm yargı çalışanlarına 1 maaş tutarında ikramiye verilmesi, nöbet görevi verilen Adalet çalışanlarının, nöbet ücreti ve izinlerinde komisyonlar arasındaki uygulama farklılıklarının giderilmesi, yemek, lojman ve kreş sorunlarının çözüme kavuşturulması, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan personelin sorunlarının çözülmesi, Adalet çalışanlarının, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması hakkındaki kanun kapsamına alınması, Adalet Bakanlığında çalışan 4-C'li personele kadro verilmesi, sosyal tesislerden tüm personelin faydalandırılması, Adalet personelinin gerek adliye içinde gerekse adliye dışında can güvenliğinin sağlanması, Adalet çalışanlarının, Görevde Yükselme, Ücret Adaletsizliği sorunlarının giderilmesi, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve koşullarının iyileştirilmesi, ve durmadan her konuda paketler çıkartan mevcut siyasi iktidarın derhal Adalet Personeli İçin de yukarıda belirttiğimiz tüm sorunları çözüme kavuşturacak bir paket çıkartması. Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığı’na küstürmüştür.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.