TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Erdoğan, Yozgat’ta konuştu

Yozgat’ta vatandaşlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting sonrasında Bozok Stadı’nda Yozgat Valiliği'nin verdiği iftarda vatandaşlarla birlikte orucunu açtı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2014 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 Başbakan Erdoğan, Yozgat’ta konuştu

Başbakan Erdoğan, iftar sonrasında yaptığı konuşmasında, “10 Ağustos’taki seçimlerde Yozgat’tan tüm Türkiye’ye örnek olacak bir oran bekliyorum. Yozgat bizi bilir biz Yozgat’ı biliriz. Başbakan olduğum günden beri her fırsatta Yozgat’a geldim” diye konuştu.

“İSRAİL, ZULÜMDEN VAZGEÇMİYOR”

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yozgat yıllardır dert çekti, çile çekti. Biz yaptığımız her adımda Yozgat’taki kara bulutları dağıtmaya çalıştık. Yozgat’ı zincirlerinden kurtarma mücadelesi verdik. Bu mücadelede çok önemli mesafeler kat ettik. Tehditlerden sizlerin desteğiyle aştık ve geldik. Yozgat’ı bir sürgün şehri olmaktan çıkarttık. Bir marka şehir haline getirme çabalarımızı sizler iyi biliyorsunuz. Yozgat’ın marka şehir yürüyüşü başlamıştır. Bizim desteğimiz daima Yozgat’ın yanında olmuştur. İnşallah sizlerin teveccühü ile cumhurbaşkanı seçilmem halinde başlatılan her yatırımın takipçisi olacağım. Yozgat ile birlikte Türkiye’nin 81 vilayetine sorumluluğum var. Çankaya Köşkü'nden çıkmayan bir cumhurbaşkanı olursam sözümü tutmamış olurum. Bugüne kadar verdiğimiz sözü tutmamazlık etmedik. Türkiye’yi 2023 hedeflerine muhakkak kavuşturacağız. Çözüm sürecini muhakkak başaracağız. Paralel yapının devletten tasfiye edilmesi için yapılan çalışmaları adım adım takip edeceğiz. Biz burada sofralarımızda iftarımızı yaptık ama şu anda ne yazık ki Filistin’de iftarını bırakıp sahurunu hazırlarken İsrail bombalarının üzerine indiği bir zulüm var. İsrail zulümden vazgeçmiyor. Bahaneleri hazır. Bir şey yapmak istiyorsa onlar için iftira çok rahat. Bütün dünyayı, Birleşmiş Milletleri bu zulmün durdurulmasına davet ediyoruz. Eğer dünya barışa hasretse buradaki mazlum, mağdur insanlara karşı orantısız bir güç kullanmak üzere 300 bin ton bomba yağdıran bir İsrail var. İnsanlık nereye kadar sessiz kalacak? Bu konuda özellikle tarafım. Birileri taraf olmasa da. İsrail bizimle normalleşme sürecini isterken, bir taraftan bu devam ederse, ilk iki şart özür ve tazminat gerçekleşmiş gibiydi. İsrail’in ambargo niyetini kaldırma niyeti olmadığı ortaya çıktı. Önce bu zulmü durduracaksınız yoksa Türkiye İsrail arasındaki normalleşmenin gerçekleşmesi mümkün değildir.”

“SİZE ACEMİ BİRLİĞİ YAKIŞMAZ”

Erdoğan;Yozgat mitinginde, “Son 12 yılda Yozgat’ı tarihinde görmediği yatırımlarla buluşturduk. Okullarımıza 10 bin 33 adet bilgisayar gönderdik. Bin 500 öğrencili bir imam hatip lisesi kazandırıyoruz. İnşallah en kısa zamanda çok farklı bir proje göreceksiniz. Yozgat Bozok Üniversitesi’ni biz kurduk. Şu anda 10 bin öğrenci okuyor. Neredeydiniz bizden öncekiler? 12 yıl boyunca yaptığımız eserlerin tamamını tek tek anlatmaya zaman yetmez. Fakat şu mübarek Ramazan inşallah bereketlendirir bunu. Cumhurbaşkanı'nın yolla, suyla ve elektrikle ne ilgisi var? Size acemi birliği yakışmaz. Usta birliği yakışır. Ustalara usta yakışır. Öyle bakın bu işe. Cumhurbaşkanı temsil makamı olmaz böyle bir şey. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Deyim yerindeyse halktan kaçan, halkıyla bütünleşemeyen bir Cumhurbaşkanı olmaz. Biliyorum ki milletimin gönlünde de böyle bir Cumhurbaşkanı yatmıyor. Cumhurbaşkanı millete hizmet yolunda koşmalı ve terlemeli. Kumsalların partisi, siyasi Türkçülük yapan parti ve siyasi Kürtçülük yapan parti var. Ama biz bu ülkede 77 milyonu kucaklayarak yola çıktık. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz” ifadelerine yer verdi.

“AÇ, ANAYASAYI BİR OKU”

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Milletle devlet artık barışıyor. CHP ve MHP’nin ortak adayı diyor ki ‘Ben icranın başı değilim’ diyor. Anayasa'yı da okumamış. Aç Anayasa'yı bir oku. Cumhurbaşkanı bu ülkede birinci derecede bu icranın başıdır. Başbakan ikinci sırada. Ağızlarında başka bir sakız var onu çiğneyip duruyorlar. İslam dünyasında Türkiye’nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer buldun o kadar. Türkiye yaptıkları ile kalmadı halen yapıyor. Filistin konusunda 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyor. Nasıl tarafsız kalırsın. Gazze’ye, Batışeria’ya bombalar atılırken, yavrular şehit edilirken biz nasıl tarafsız kalırız? Olur mu böyle bir şey? Bir Müslüman olarak, bir tarafta Hakk bir tarafta batıl var. Müslüman’ın görevi Hakk’ın tarafında yer almaktır. İkiden birini seçeceksin. Biz doğrunun tarafında yer alacağız. Onun için bir tarafta millet bir tarafta devlet var. Biz milletin yanındayız. Onun için 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' diyor Şeyh Edebali. İnsanı ihmal eden böyle bir devlet yaşayamaz. Biz, millet ve devleti buluşturan bir cumhurbaşkanı olacağız. Türkiye’ye 12 yılda çok büyük hizmetler kazandırdık. O kadar dünyadan bihaber ki bu aday Marmaray’a binmiş. Buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü diyor. İş Abdülmecid’e dayanıyor. Biz arşivlerden çıkararak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Temel atmasından tut bitişine kadar Marmaray’ı bitirdik. Ben Ekmel Bey’e teşekkür ediyorum. Hiç olmazsa buradan istifade etti. Ama diğerleri edemedi. Önümüzdeki yıl inşallah iki katlı tüp geçidi de inşa ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Han Köprüsü de bitiyor. Bu icraatların takipçisi olacağız. Bu süreç sizlerin desteğiyle devam edecek. Türkiye hep ileri gidecek. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir başbakan ile ileriye gideceğiz. Hiçbir iş yarım kalmayacak. Türkiye’yi hep birlikte zirveye taşıyacağız.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, “Bugün Yozgat tarihi bir günü yaşadı ve bir tarihe tanıklık etti. Başbakanımızı Yozgatlılar olarak son kez Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve uğurlarken cumhurbaşkanı olarak uğurlayacağız. Ramazan’ın hayrı, bereketi sandığın bereketine dönüşecek ve insanımız liderimize büyük bir destekle sahip çıkacaktır. İnşallah 10 Ağustos akşamı Yozgat Türkiye genelinde en büyük desteği veren illeri arasında olacak” diye konuştu. (İHA/YOZGAT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.