TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göz kamaştıran eserler

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yılsonu sergilerinden El sanatları sergisi açıldı. Kursiyerlerce hazırlanan el sanatları sergisi 3 gün süresince Çiğlili sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Göz kamaştıran eserler

Çiğli Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen el sanatları yılsonu dönem sergilerinden üçüncüsü, Çiğli Belediyesi sergi salonunda gerçekleştirildi. Serginin açılışına Çiğli Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Başkan Yardımcısı Sevil Boran, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, meclis üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatın birleştirici ve bütünleştirici etkisinden önemle bahseden Çiğli Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değere dikkat çekerek, “Atatürk’ün sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur demesi boşuna değildir. Bizler de bunu ilke edinerek yaşamalıyız. Sanatı ve sanatçısını destekleyen, seven bir Çiğli’de yapılacak çok şey var. Çiğli Belediyesi’ni yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutluyorum ve böyle etkinliklerin devamını diliyorum” dedi.

SOMA MADENCİLERİNİN ANISINA BÜST

Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için açılan standda, yaşanan kötü günleri sembolik olarak anmak isteyen resim öğretmeni Martıgül Kalkan tarafından madenci büstü yapıldı. Sergi süresince yapımına devam edilecek olan madenci büstü, sergiye katılan vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

KURSİYERLERİN GÖRÜLMEYE DEĞER MUTLULUĞU

Çiğli Belediyesi el sanatları yılsonu sergisinin açılış kurdelesini Çiğli Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, kadınlarla birlikte kesti. Sergide; seramik, 3 boyutlu pano, alüminyum folyo rölyef, kat’i ve ahşap boyama branşlarında çok sayıda eser sergilendi. Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katılan 51 kursiyer katılım belgesi almaya hak kazandı. Kat’i kursuna katılan Pirlent Narin ve seramik kursuna katılan Gülçehre Akgül’e sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Işık tarafından, alüminyum folyo rölyef kursuna katılan Ayfer Karakaya’ya ise sertifikası Başkan Yardımcısı Sevil Boran tarafından verildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.