TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı deprem gerçeğini unutturmuyor

Bayraklı ve İzmir genelinde özellikle 2001 yılı öncesine ait yapıları denetleyerek vatandaşlara tavsiye veren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünde de İzmirlilere deprem gerçeğinin unutturmamak üzere çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2014 06:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayraklı deprem gerçeğini unutturmuyor

Türkiye'de bir Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen, birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir'de yapıların depreme dayanıklılığını test edip, olası tehlikelerin önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi sadece Bayraklı değil İzmir'in her yerinden gelen müracaatları değerlendirerek hizmet veriyor.

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi, 2010 – 2014 yılları arasında 529 binaya deprem risk incelemesinde bulundu. Toplamda 10945 konut ve dükkanı elindeki son model teknoloji ile denetleyen Merkez kurulduğu günden bu yana birinci grupta yüzde 6 ile 632 konut, ikinci grupta yüzde 60 ile 6574 konut üçüncü grupta ise yüzde 34 ile 3739 konut tespit etti.

İzmir ve Bayraklı’da faaliyetlerini sürdüren 29 resmi kurum da Merkez tarafından test edildi. Resmi kurumlarda ise 1. Grupta yüzde 10, ikinci grupta yüzde 17, üçüncü grupta ise yüzde 73 riskli bina bulundu.     

GELİN TEST EDELİM

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Halkımızın depreme dayanıklı binaları tercih etmesi ve olası bir depremde yaşanabilecek acı görüntülerin en aza indirilebilmesi için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezimiz kurulduğu günden bu yana çalışmalarına devam ediyor. Mühendislerimizle binada ya da dairelerde delmeden, kesmeden ultrasonik cihazlarla test yapıyoruz. İzmir'in her semtinden, her bölgesinden duyarlı vatandaşlarımız bize gelsin, binalarını test edelim, sağlam binalarda otursunlar” dedi.

NASIL TEST EDİLİYOR?

Ultrasonik test aletleriyle evde bulunan taşıyıcı elemanların içindeki yapısal durum, yine sinyalizasyon sistemiyle çalışan hasarsız tespit cihazıyla inceleniyor. Oluşturulan raporun ardından tavsiye kararını hazırlayan Bayraklı Belediyesi mühendisleri, protokol gereği vatandaşları riskli yapıların güçlendirme çalışmalarının yapılması amacıyla “Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezine” yönlendiriyor.

Talepler doğrultusunda deprem risk analizleri tüm İzmir’de sürdürülüyor. Tüm kamu binaları, resmi talepler doğrultusunda ücretsiz incelenerek test ediliyor.

MAHALLE MAHALLE ÇALIŞIYORUZ

Deprem Etüt Merkezi, Bayraklı sınırlarında mahalle bazında yapı stoğunu envantere dönüştürmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Manavkuyu ve Mansuroğlu Mahallelerinde biten çalışmaların ardından aynı çalışma bu yıl da Bayraklı Merkez Mahallesi için başladı. 

SİTELER BİLGİLENDİRİLİYOR

Sitelere yönelik bilgilendirme toplantıları, sitelerden gelen talepler doğrultusunda Deprem Etüt Merkezi mühendisleri tarafından katılım sağlanarak yeni çıkan yönetmelikler hakkında bilgi verilmek suretiyle merak edilen hususlar konusunda vatandaşları bilgilendiriyor.

AFET KONTEYNERİ PROJESİ

Mahallelere yönelik deprem konteyneri projesi devam ediyor. İlk istasyon Tepekule Mahalle Muhtarlığı ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu noktadaki güvenli bölgeye yerleştirildi. Afet konteyneri, deprem toplanma merkezleri, açık alanlar ve güvenli bölgelere yerleştirilecek. 15 metreküp büyüklüğe sahip çelik konteyner içinde 63 kalem malzeme bulunuyor. Bunlar arasında 2 jeneratör, 2 kırıcı matkap, kurtarma ip ve makarası, kesici ve delici el aletleri, yangın söndürme ekipmanları vatandaşlar için battaniyeler, gaz maskesi, soğuk iklim çadırı, katlanabilir sedye ve ilk yardım çantası gibi temel yardım malzemeleri yer alıyor. İstasyonların diğer mahallelerde kurulması yönünde çalışmalar devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.