TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu girişimi durdurun”

Bazı sendikaların üyesi sağlık çalışanları, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesini protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bu girişimi durdurun”

Sendika üyesi sağlık çalışanları, İzmir'in en eski iki hastanesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesini protesto etti.

Göğsünü Siper Et Platformu çatısı altında birleşen bazı sendikaların üyeleri, Hastanelerin bağlı olduğu İzmir Kuzey Kamu Hastane Birlikleri Genel Sekreterliği önünde bir araya geldi, "Göğsünü siper et, göğüs hastanen kapatılıyor" yazılı pankart açarak sekreterlik önünde slogan attı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İş Yeri Temsilcisi Vildan Akçakaya İnan, Türkiye'nin en büyük üç göğüs hastanesinden biri olan ve 1910 yılından bu yana bölge halkına hizmet veren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleşme adı altında kapatılmak istendiğini savundu.

Türkiye'de gelecek yıllarda Kronik Obstrüktif Akciğer hastalığı başta olmak üzere solunum sisteminin kronik hastalıklarının artacağı Sağlık Bakanlığı tarafından da kabul edilmiş olmasına rağmen halen 400 genel ve 30 yoğun bakım yatağıyla Ege Bölgesi'ndeki her üç solunum sistemi hastasından birine hizmet veren hastanenin "genel hastane" haline getirilmek istendiğini dile getirdi.

Bilimsel uzmanlık örgütlerinin, solunum hastalıklarının getirdiği hizmet yükünün artacağı için uzmanlaşmış göğüs hastalıkları hastaneleri ile tüberküloz servislerinin korunması gerektiğini duyurduğunu vurgulayan İnan, genel sekreterlik tarafından alınan birleştirme kararında hiçbir STK ve kuruma danışılmadığını söyledi.

İnan "Kuzey genel sekreterliği tarafından hastanenin kapatılarak genel hastane haline getirilmesi girişimi gündeme getirildiğinden beri kamuoyunu ikna etmeye yönelik makul ve mantıklı hiçbir somut gerekçe ortaya konulamamıştır. Halkın sağlık hakkı için hastanenin bir göğüs hastanesi olarak korunması için Sağlık Bakanlığından bu kapatılma girişimini ivedilikle durdurmasını talep etmekteyiz" dedi.

Grup, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner ve destekçi diğer sendikaların temsilcilerinin de görüşlerini bildirmesinin ardından dağıldı. (AA/İZMİR)

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.