TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç madenci yeni nişanlanmıştı

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki kazada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Muhammed Çağan’ın 5 gün önce işe başladığı öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Genç madenci yeni nişanlanmıştı

Çağan’ın bir hafta önce nişanlandığı ve üç ay sonra evleneceği ortaya çıkarken, anneannesi Kaniye Ebe torununun dizinin ağrımasına ve tüm ısrarlarına rağmen işten çıkartırlar diye işe gittiğini söyledi.

Manisa’nın Soma ilçesinde trafoda meydana gelen patlamanın ardından madende mahsur kalan işçilerin yakınlarının telaşlı bekleyişi devam ediyor. Soma Devlet Hastanesi önünde yakınlarından gelecek iyi haberi bekleyen ailelerin umutları yavaş yavaş tükenmeye başladı. Ocakta bulunan yakınlarından haber alamayan ailelerin hayat hikayeleri ise yürek dağlıyor. Patlamanın ardından torunu Muhammed Çağan’dan haber alamayan Kaniye Ebe, hastane önünde bekliyor. Bir hafta önce nişanlandığı ve 5 gün önce işe başladığı öğrenilen Çağan’ın düğün hazırlıkları içinde olduğu ortaya çıktı. Çağan’ın nişanlısı Emine ile 15 Ağustos’ta evleneceği öğrenilirken, iki gencin bir hafta önce çekilen nişan görüntüleri yürek burktu. Görüntülerde damadın nişan töreninde oynayan bir kişiye para taktığı görülüyor.

Anneanne Kaniye Ebe, torununun dizi ağrımasına ve tüm ısrarlarına rağmen sigortasından bir gün eksik pirim yatmasın diye patlamanın olduğu gün işe gittiğini söyledi. Yakında düğününün olacağını belirten Ebe, “Davullar tutuldu, düğünü vardı. İçimiz yanıyor. Sigorta derdinden işe girdi. ‘Askere gitmeden önce sigortam olsun’ dedi. İşe gireli 5 gün oldu. 18 yaşına yeni girdi. Dizinde yara vardı, ‘Gitme işe’ dedim. ‘İşe gitmezsem beni sonra işe almazlar’ dedi” diye konuştu.

Öte yandan anneannesinin bir umutla beklediği Çağan’dan kötü haber geldi. Çağan’ın cansız bedeninin Kırkağaç’taki soğuk hava deposuna götürüldüğü öğrenildi. Çağan’ın cenazesinin yarın Türdüler köyünde kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedileceği belirtildi. (İHA/MANİSA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.