TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Kulüp dünyaya açılıyor

İzmir'in elit kulübü Küçük Kulüp ulusal ve global bir marka olma yolunda genç patron Emre Sarıgedik ile ilerliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Küçük Kulüp dünyaya açılıyor

YAĞMUR UYGUR - İzmir'in köklü ailelerinin 73 yıldır buluşma noktası olan Küçük Kulüp, son bir yılda Emre Sarıgedik'in başkanlığında önemli atılımlar yaptı. Global vizyonu, dinamik faaliyetleri ve bir sivil toplum kuruluşu görünümüyle Küçük Kulüp, önemli bir ulusal güç olmanın yanı sıra uluslararası platformda da adını duyurmaya başladı.

Kulübün genç patron Sarıgedik, geçmişi ve geleceğiyle adı küçük hedefleri büyük “Küçük Kulüp”ü anlattı. “Üzerimizden ölü toprağını attık” diyen Sarıgedik, ulusal bir marka olmayı hedefleyen kulübün AB'ye üye bir ülkede bulunan bir kulüple kardeş kulüp olacağını, böylelikle Uluslararası marka olma yönünde önemli bir adım atılacağını söyledi. 

DÖRDÜNCÜ KUŞAK ÜYELER VAR

Küçük Kulüp'ün 1943 yılında kurulmuş 71 yıllık köklü bir kulüp olduğunu anlatan Sarıgedik, “Burası İzmir'in en önemli ailelerinin, köklü firmaların sahiplerinin üye olduğu bir aile. Bazı üyelerimizin bu kulüp kurulduğu zaman dedeleri üye olmuş, 80'li yıllarda babası üye olmuş şimdi kendisi üye oluyor. Üçüncü hatta dördüncü kuşak üyelerimiz bile var. Hem içine kapalı hem de dışa açık bir kulüp. Her zaman fikir önderleri buradan çıkmış. Aslında bir tenis kulübü gibi görünüyor ama burada 50 kişi tenis oynarken 800 kişi buradaki birliktelikten yararlanıyor. Tenis kulübü olmasından öte buranın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu düşünüyorum” dedi.

“BURADA OLMAK AYRICALIK”

Küçük Kulüp üyesi olmayı bir ayrıcalık olarak nitelendirdiğini belirten Sarıgedik,  “Bu bizim üye portföyümüzden ve global vizyonumuzdan kaynaklanıyor. Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD), Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) gibi önemli sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ediyoruz. Kuruluş tüzüğümüzde Türk-Fransız ilişkilerini ilgilendiren bazı maddeler de var. Bu anlamda bir diplomasi de gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

RANDEVUSUZ BULUŞULAN YER

Yeni üye alırken çok seçici davrandıklarını kaydeden Sarıgedik, bu süreci şöyle anlattı: “İçine kapanık gözüken ama dışarıda gıpta ile bakılan bir kulübüz. Haftada en az bir iki üyelik talebi alıyoruz. Referansı yoksa reddediyoruz. Referansı varsa askıya çıkıyor, bir ay boyunca bir itiraz olmazsa yönetim kuruluna geliyor. Buranın yenilenmesi gerek, evet yeni üyelere sıcak bakıyoruz ancak bize yakışan üyelerin burada olmasını istiyoruz. Bu nedenle çok ince eleyip sık dokuyoruz. Küçük Kulüp'ün büyümesi için üye portföyünün genişlemesi gerektiğine de inanıyoruz. Ancak Sayın Divan Başkanımız Kemal Çolakoğlu'nun söylediği güzel bir söz var. 'Randevu vermeden burada buluşulabiliyorsa kulüp, kulüp olmuştur' diyor kendisi. İşte bu yapıyı, bu kitleyi  bozmayacak insanların burada olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an 800 üyemiz var. Bir yılda 91 yeni üyemiz oldu. Ucu açık yapsaydık 150 bile olabilirdi. Zamanında 4 senede 4 üye olmuşken şimdi bir yılda 91 üyemiz oldu. Seçici yaklaşıp 90 üye yapmak da çok önemli diye düşünüyorum.”

“ÖNEMLİ BİR GÜCÜZ”

Göreve geldiğinden bu yana önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade eden Sarıgedik, “İlk konuğumuz Fransa İstanbul Başkonsolosu Herve Margo oldu. Sayın Başkonsolos bizi onurlandırdı. Daha sonra Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı burada yerel basının temsilcileriyle buluştu. Şubat'ta İzmir'deki tüm başkonsolos ve fahri konsolosları burada ağırlayarak onları onur üyesi yaptık. Kulübün gücü böylelikle git gide büyüyor. Yıllar sonra burada Cumhuriyet Balosu yapıldı. Türkiye'nin önemli isimleri burada buluştu. Türkiye Tenis Federasyonu'nun tenis kulüpleri arasında yaptığı araştırmada bir yıl içerisinde medyada en çok yer alan kulüp olarak seçildik. Demek ki belirli bir güce sahibiz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak yaptığımız aktiviteler bize bu başarıyı getirdi. Federe olmayan bir topluluk olmamıza rağmen önemli bir güç haline geldik” diye konuştu.

“ÖLÜ TOPRAĞINI ATTIK”

Kendi başkanlığından bu yana kulübün de önemli bir aşama kaydettiğini belirten Sarıgedik, “Bir dönem biraz durgunluk yaşamıştık. Divan Başkanımız Sayın Kemal Çolakoğlu, Onursal Başkanımız Cem Bakioğlu gibi isimlere özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bundan önceki başkanların yaş ortalaması 60 idi. Ama genç yaşımda güvenerek bana bu sorumluluğu verdiler. Onlarca projeler yapıyoruz. Sporcu üyelere yönelik, sivil toplum kuruluşu olarak yapmamız gerekenleri konuşuyor tartışıyoruz. Her gün onlarca telefon alıyorum. Eleştiri de alıyor ve değerlendiriyoruz. Çıtayı yükselttik. Türkiye'de önemli bir güç olmaya çalışıyoruz. İlk günden bu yana ulusal bir marka olacağız dedik. Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütü olmayı hedefliyoruz” dedi.

AB'ye açılıyor

Avrupa Birliği'ne üye bir ülkedeki bir tenis kulübüyle kardeş kulüp olma çalışmalarının başlatıldığını müjdeleyen Sarıgedik, “Spor komitemiz çalışmalara başladı. Fransa'dan olmasını istiyoruz, ancak mutlaka bir AB üyesi ülke olacağını söyleyebilirim.  Biz oraya gittiğimiz zaman oranın üyesiymiş gibi ağırlanacağız. Onlar geldiğinde de aynı şekilde olacak. Karşılıklı bir konsensus olacak. Global açılım devam ediyor, bu proje ile de perçinlenmiş olacak. Bir yıl içinde bu gerçekleşmiş olacak” ifadelerini kullandı.

EMRE SARIGEDİK KİMDİR?

“1980 İzmir doğumluyum. Ortaokul ve liseyi Özel İzmir Amerikan Koleji'nde bitirdim. Üniversite öğrenimimi ise İstanbul Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nde yaptım. Yine İstanbul'da Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nde yüksek lisans programını bitirdim. Bir reklam şirketi sahibiyim. Bir senedir de Küçük Kulüp'te başkanlık görevini yürütüyorum. 1993 yılında annem kulüp üyesi olmuştu. Üye çocuğu olarak burada tenis oynuyordum. Zaten buranın çocuğuydum. Genç yaşımda başkanlık onurunu almış olmaktan çok mutluyum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.