TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BES 15 Temmuz’da alanlarda

‘Torba Yasa Değil Zorba Yasa’ diyen Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, basın açıklaması yaparak çalışanlara ödenmeyen Temmuz ayı enflasyon farklarının bir an önce verilmesini istedi. BES üyeleri 15 Temmuz’da yarım gün iş bırakma eylemine gideceklerini de duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2014 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BES 15 Temmuz’da alanlarda

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

 BES İzmir Şubesi, TBMM’de görüşülmekte olan torba yasası için basın açıklamasında bulundu. Sendika binasında bir araya gelen üyeler adına bir konuşma yapan Şube Başkanı Selma Şen, “AKP iktidarı torba yasaya eklediği maddelerle kendi uygulamaları aleyhine verilen yargı kararlarını ortadan kaldırmaya çalışırken, bir yandan da sermaye çevrelerine SSK pirim affı, vergi affı ve benzeri düzenlemelerle diyet borcunu ödemeye devam ediyor. Torba yasası içeriği açısından da adeta bir zorba yasaya dönüştüğü ortadadır” dedi.

 “ENFLASYON FARKLARI ÖDENMELİ”

2014 yılı için enflasyon oranı ne olursa olsun kamu emekçilerine enflasyon farkının verilmesi gerektiğini belirten Şen, “2014 yılı ilk altı ay enflasyon oranı yüzde 5.70 olarak açıklanmış. 2014 Ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan artış ise ortalama yüzde 5.64 olarak gerçekleşmiştir. Daha yılın ilk altı ayı enflasyon oranına göre kamu emekçilerinin 2014 yılı maaş artışları enflasyon oranının altında kalmıştır. Geride daha altı aylık bir süreç olduğunu düşünecek olursak, kamu emekçilerini çok daha vahim bir tablonun beklediği ortadadır. Yine kalan altı aylık sürede kamu emekçilerine enflasyon farkı verilmez ise 2015 yılında verilecek yüzde 3 artı 3’lük artış bu yılın enflasyon farkını bile karşılamaya yetmeyecektir” diye söyledi. Temmuz ayında zam olmadığını ifade eden ve 15 Temmuz’da iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Şube Başkanı Selma Şen, “Memur Sen ile AK Parti hükümeti arasında imzalanan toplu sözleşmenin bir satış sözleşmesi olduğunu ve bu anlaşmayı tanımayacağımızı her fırsatta dile getirdik. Tarihte ilk defa kamu emekçilerinin ücretlerine zam yapılmadığı bir süreçte zam yoksa eylem var diyerek 15 Temmuz’da yarım gün iş bırakarak alanlarda olacağız. Taleplerimizi haykırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.