TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Mahallesi’nde sona gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk ve örnek kentsel dönüşüm projelerinden olan Ege Mahallesi’nde teknik ve altyapı projeleri neredeyse tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Mahallesi’nde sona gelindi

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Yeni ve modern görünümüne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle kavuşacak olan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda hak sahipleri ile uzlaşma masasına oturulacak. Hak sahiplerine sunulacak opsiyonlar dahilinde gerçekleşecek anlaşmada, hak sahipleri ister belirlenen arsa bedeli karşılığında paralarını alacak, isterlerse de yapılacak dönüşümde arsalarının alanlarına göre ev sahibi olacaklar. Hak sahipleriyle anlaşmanın sağlanmasının ardından belediye projeyi ihaleye çıkaracak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Roman vatandaşların yoğunlukla yaşadığı bölgede 486 gün Bakanlar Kurulu’ndan onay bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki günlerde anlaşmaya gidilecek olan bölge İzmir’in Yeni Kent Merkezi olmaya resmen hazır. Şehrin can damarında bulunan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapılacak ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında 591 yapının ölçümünü tamamlayan ve konutların tapu bilgilerini alarak projeye altlık teşkil edecek veri tabanını oluşturan Büyükşehir Belediyesi, konutlara ait kıymet takdir raporlarını hazırlayarak, hazırlık aşamasını neredeyse tamamladı.

MAHALLENİN BÜYÜK KISMI KİRACI

Genellikle kiracıların ikamet ettiği bölgede Büyükşehir’in bu vatandaşlara nasıl bir tutum ile yaklaşacağı merak edilen konuların en başında gelirken, hak sahiplerinin bir kısmının mülklerini özel kurumlara sattığı iddia ediliyor. Roman vatandaşların yaşadığı ve mahalle sakinlerinin genel olarak dar gelirli vatandaşlardan oluştuğu Ege Mahallesi’nde kendilerine miras kalan veya çok düşük kira bedelleriyle ikamet eden vatandaşlara nasıl bir çözüm üreteceği merak ediliyor.

KOCAOĞLU: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK DEMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimler öncesi Ege Mahallesi sakinleriyle buluşmuş ve “Kimse bu dönüşümden mağdur olmayacak” demişti. Kocaoğlu, “Kent dönüşümü, yık binayı yap binayı demek değildir. Biz Ege Mahallesi’nde kent dönüşümü yaparken, sadece mal sahiplerini değil, yasanın uygun gördüğü şekilde kiracıları da barındırmak şartıyla dönüşüm yapacağız. Biz kentsel dönüşümü mahalleli ile birlikte planladık, projemizi de ona göre yaptık. Kimsenin evsiz kalmayacağı bir kentsel dönüşüm yapacağız. Yaşadığınız yerin rantı yüksek. Biz sizlerle beraber burayı kalkındırarak lokmanızı büyütmek istiyoruz. Yapacaklarımızla işinizi, aşınızı yükselteceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.