TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Damlacık sakinleri rahat nefes aldı

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen ve taleplerini ileten Konak’ın Damlacık semti Namık Kemal Mahallesi sakinleri, iki senedir devam eden tünel inşaatında çıkan kamulaştırma söylentilerinin ardından ilk kez resmi kurumdan yanıt aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2014 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Damlacık sakinleri rahat nefes aldı

A. FEYZİ MİRHANOĞLU 

Konak Tünelleri projesinin bitirilmesine sayılı aylar kala yüklenici firmanın mahallede elden dağıttığı “Aylık 650 TL karşılığında evlerinizi boşaltın” şeklindeki evraklarla tedirgin olan mahalleliye, devlet tarafından konutlarının geleceğiyle ilgili resmi olarak bilgilendirildi.

İLK KEZ RESMİ YAZI GELDİ

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ortaklığında yapımına devam eden Konak-Yeşildere bağlantı yolu projesi nedeniyle tehlike arz ettiği gerekçesi ile kamulaştırma yapılması planlanan Namık Kemal Mahallesi’nin bir bölümüne Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından muhtarlık aracılığı ile resmi belge gönderildi. Resmi kamulaştırma kararı alınmasını isteyen ve bu haklarını mahkeme kanalıyla arayacaklarını mahallede gerçekleşen toplantıda dile getiren tünelin Konak çıkışı üzerinde evleri olan toplam 72 hane de 165 mahalle sakini, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü tarafından resmi yanıt aldı. Daha önceden tünel koridoru üzerinde yer alan evlerin kamulaştırılacağı yönünde bilgilendirilen Namık Kemal Mahallesi sakinleri, resmi makamlar tarafından gönderilen yazıda 46 ayrı hane için kamulaştırma planlaması yapıldığı ve planların onaylanmasının ardından 2942 sayılı kamulaştırma kanunu çerçevesinde evlerine işlem uygulanacağı yanıtını aldı. Buna göre daha önceden daha geniş bir alanda yapılacağı duyurulan kamulaştırma bölgesi daraltılırken, Bakanlar Kurulu kararı sonrasında bölgede kamulaştırma çalışmaları başlayacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.