TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tezgahlarda ‘balık bayramı’ yaşanıyor

Balık sezonu 1 Eylül itibari ile Türkiye’de başladı. Yazın gelen yasağın ardından tekrardan başlayan sezonla balıkçıların yüzleri gülüyor

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2014 09:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tezgahlarda ‘balık bayramı’ yaşanıyor

FEYZİ MİRHANOĞLU

Balıkçıların dört gözle beklediği avlanma mevsimi açıldı sofralar bayram etti. Kemeraltı başta olmak üzere birçok semtte tezgahlar yeniden balıkla buluştu. Özellikle dar gelirli ailelerin vazgeçilmezi Çeşme sardalye kilosunu 5 TL’den alıcı buluyor.

UCUZ VE SAĞILIKLI

Havra sokağının kimliğini balığın belirlediğini ifade eden Balıkçı Hasan Kalkan, “Pazarda, markette ya da balık hallerinde bütçeye göre balık bulunuyor, hemen her yaşta balık sağlık açısından büyük önem taşıyor. Balık yağında bulunan omega-3 yağ asitlerinin birçok hastalık riskine karşı iyi geldiğinin araştırmalarla ortaya konuldu. Kırmızı et yerine balık tüketenlerde kalp-damar hastalıklarının daha az görülüyor” dedi.

KAÇAK AVCILIK OLMASIN

Esnaf av sezonunun açılmasıyla birlikte kaçak avcılığın önlenmesinin gerektiğine dikkat çekti. Günümüzde kaliteli balıkların kaçak avcılık nedeniyle bitme noktasına geldiğini belirten esnaf,  bu olay illegal balıkçılığın artmasından sonra oldu. Kaçak balıkçılar kıyıları tamamen tarayıp dengeyi bozuyor. Trol dediğimiz avcılık sistemi dünya da kabul gören bir sistem kaliteli balık avlar. Bizim bu balıkları başka bir sistemle avlama şansımız yok. Bu balıkları ya bu sistemle avlayacağız ya da avlamayacağız. Burada tehlikeli olan, trol bir bıçak gibi kimin elinde olduğuna bağlı yasak avlanan trol sahipleri ekolojik dengeyi bozuyor diyerek yasak avcılığın önlenmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.