TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halkevci kadınlar Soma için oturdu

Halkevleri üyesi bir grup İzmirli kadın Soma maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Konak YKM önünde oturma eylemi gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 07:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Halkevci kadınlar Soma için oturdu

HALİDE DEMİR

Halkevleri üyesi bir grup İzmirli kadın Soma’da meydana gelen maden kazası sonucu yaşamını yitiren maden işçilerini anmak amacıyla Konak YKM önünde bir oturma eylemi yaptı.

Halkevci kadınlar, maden işçilerini anmak için şarkılar söyledi ve bir basın açıklaması yaptı. Ardından da kazanın meydana geldiği saat olan 15.10’da tencere tava çalarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

SOMALI KADINLARIN YANINDAYIZ

Halkevci kadınlar adına konuşan Evrim Çakır, “Soma'lı kadınlar ‘oğlum, kocam, kardeşim, babam’ diye feryat ediyor. Kar hırsı, kölece çalışma koşulları yüzlerce canı alırken bu sermaye düzeni, bu kar hırsı binlerce erkeğin ve binlerce kadının emeği ve hayatı üzerinden büyümeye devam ediyor. Kömür tozu temizlemeye mahkum edilmiş kadınlar, bugün de bu katliamın ortasında, bu adi düzenin onları ve çocuklarını yeniden güvencesiz koşullara terk etmesini beklemeyecek. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz” dedi.

SORUMLULAR İSTİFA ETSİN

Sorumluların bulunup yargılanması ve sorumluluğu olan bakanların da istifa etmesini istediklerini kaydeden Çakır, açıklamasını, “Halkevci kadınlar olarak Soma katliamının hesabının sorulması için bugün oturma eylemi gerçekleştirdik. Soma katliamının sorumlusu taşeron sistemidir. Bunu yıllardır bağıran Tayyip Erdoğan da sorumluluğunu bilsin. İstifa etmelerini ve yargılanmalarını istiyoruz sorumluların. Hayatta kalsalardı diyen İzmir vali yardımcısının ve çalışma bakanının da derhal istifa etmesini istiyoruz” şeklinde sürdürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.